Fudbal

KLJUČA POD VEZUVOM, ANTONIO KONTE JE NOVI TRENER NAPOLIJA! Fabricio Romano potvrdio glasine - "Idemo"

Autor Uroš Matejić

Antonio Konte je novi trener Napolija.

Izvor: Profimedia

Zvanično je! Antonio Konte je novi trener Napolija! On bi podno Vezuva trebalo da bude predstavljen u ponedeljak ujutru nakon što je klub usaglasio sve lične uslove ugovora, uključujući prava na slike. Konačni detalji su riješeni danas, potvrdili su "Sportitalia", "Sky Sport Italia" i, naravno, najpoznatiji fudbalski transfer insajder, Fabricio Romano.

"Antonio Konte je novi trener Napolija, idemo!", napisao je Romano u objavi na svom X nalogu.

Ugovor će trajati do juna 2027. godine, uključujući prava na slike, koja su uvjek komplikovan dio bilo kakvih pregovora sa predsjednikom Aureliom De Laurentisom. Kako se navodi, on će biti predstavljen kao novi trener u prestižnom pozorištu San Karlo u gradu Napulju.

Ugovor je vrijedan 7 miliona eura plus milion eura bonusa. U njegovom štabu biće Lele Orijali, pomoćnici Kristijan Stelini, Korati, Elvis Abruskato i Đanluka Konte. Bivši selektor Italije je posle epizode u Engleskoj želeo povratak u svoju domovinu kako bi bio bliži svojoj porodici nakon negativnog iskustva sa Totenhem Hotspurom. Prethodno je sa uspehom vodio Juventus, Čelsi i Inter, trenirao je reprezentaciju Italije, a radio je i u Arecu, Bariju, Atalanti i Sijeni.