Fudbal

PARTIZANOV BRATSKI KLUB HOĆE NIKOLIĆA! Srbin napustio Emirate, odmah stigla jaka ponuda!

Autor Dušan Ninković

Trener koji je Partizanu doneo trofeje u prvenstvu i Kupu Srbije mogao bi da se vrati u Rusiju.

Izvor: MN Press

Nekadašnji trener Partizana Marko Nikolić, osvajač titule koja je većini navijača najdraža, mogao bi da sjedne na klupu tima sa čijim navijačima "Grobari" imaju prijateljske odnose. Kako prenose mediji iz Rusije, specijalno pouzdani "Čempionat", CSKA iz Moskve želi da na svojoj klupi vidi srpskog stručnjaka.

Ruski sajt je istakao da su iz dva različita izvora dobili potvrdu da je CSKA poslao ponudu treneru koji je nedavno vodio gradskog rivala Lokomotivu, a koji je prIJe samo nekoliko dana završio avanturu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Tako je Marko Nikolić vodio veliku borbu - i izgubio je - za šampionsku titulu protiv bivšeg trenera Crvene zvezde Miloša Milojevića, pa je dogovoren rastanak nakon kojeg bi Nikolić ponovo mogao i najveću zemlju na svijetu.

Ruski tim trenutno ima validan ugovor do 2025. godijne sa Vladimirom Fedotovim, ali su spremni da ga raskinu ukoliko od srpskog stručnjaka dobiju zeleno svijetlo. Ostaje da se vidi samo da li je Marko Nikolić zainteresovan za povratak u Premijer ligu, gde bi mu jedan od rivala bio i Dejan Stanković koji je nedavno preuzeo Spartak iz Moskve.

Marko nikolić je u igračkoj karijere prošao mlađe kategorije Rada i bio na pozajmici u Dorćolu, ali je zbog teške povrede rano morao da završi karijeru. Odmah je uplovio u trenerske vode, pa je i dalje najmlađi stručnjak koji je radio u elitnom rangu srpskog fudbala. Kroz karijeru je trenirao Rad (u dva navrata), Vojvodinu, Partizan, Olimpiju iz Ljubljane, Partizan, Fehervar, Lokomotivu iz Moskve i Šabab Al Ahli.

Nikolić je sa Partizanom osvojio Superligu i Kup Srbije, u Mađarskoj su mu pripala oba domaća trofeja, a sa Lokomotivom je osvojio Kup Rusije. U Ujedinjenim Arapskim Emiratima Šababu je doneo trofej u Superkupu.