Fudbal

NOĆ ZA PAMĆENJE: El Kabi u 116. minutu srušio "violu", Olimpijakos i Jovetić slave prvi evropski trofej

Autor Balša Janković

Velikan iz Pireja u produžecima srušio Fiorentinu (1:0) i stigao do prvog Uefinog pehara za grčki fudbal

Izvor: kurir sport

Velika noć za Olimpijakos, za grčki fudbal i za crnogorskog kapitena Stevana Jovetića - klub iz Pireja u 116. minutu pogotkom Ajuba el Kabija savladao je Fiorentinu (1:0) i u svojoj Atini osvojio Ligu konferencija.

Za prvi evropski pehar u istoriji kluba, kao i prvi u Jovetićevoj karijeri.

Težak meč sa malo šansi postao je u drugom dijelu još teži za Olimpijakos, koji praktično da nije imao pravih šansi. U tim trenucima Hose Luis Mendilibar je odlučio da na teren pošalje Jovetića, a našem asu nije trebalo mnogo da igru domaćina učini mnogo tečnijom i opasnijom...

Mogao je Jovetić da bude i heroj finala, u petom minutu produžetka majstorski se oslobodio dvojice čuvara, dobro šutirao, ali je na drugoj strani i Pjetro Teraćano na golu "viole" pokazao da je sjajan čuvar mreže.

Kada se činilo da meč ide u produžetke ponovo je El Kabi pokazao da je ovo njegovo proljeće - njegov njuh za golove nakon ubacivanja Andrea Orte donio je Olimpijakosu gol koji je čekao kroz cijelu istoriju...

Pirej i Atina dugo će slaviti ovu noć, Fiorentini ostaje bolna istina da je dvije godine zaredom u posljednjim trenucima utakmice izgubila finale Lige konferencija.

Možda ce vas zanimati