Fudbal

FK ZETA U OPŠTINSKIM RUKAMA! NAJAVLJUJE SE REDOVNO IGRANJE LIGE EVROPE

Autori TV Vijesti Marija Milošević

Prvi šampion Crne Gore, a od skoro povratnik u Drugu ligu, od sada će biti u rukama lokalne vlasti... Opština Zeta saopštila je da preuzima Fudbalski klub Zeta.

Zgrada Opštine Zeta
Izvor: MONDO/ Anđela Vukčević

Kako dodaju do dogovora je došlo na sastanku u kabinetu predsjednika opštine Zeta Mihaila Asanovića, kojem su prisustvovali poslanik u Skupštini Crne Gore i lider Demokratske narodne partije Milan Knežević, nekadašnji predsjednik FK Zeta Radojica Rajo Božović i sportski direktor kluba Bojan Božović, kako pišu Vijesti.

"Ovakva inicijativa dobija još više na snazi zbog činjenice da ćemo imati dva vrlo jasna cilja nakon preuzimanja, a to je ekspresni povratak u Prvu ligu i izlazak na međunarodnu scenu", naglasili su iz Opštine Zeta, prenose Vijesti.

Planiraju da Zeta u kontinuitetu učestvuje u drugom po kvalitetu Uefinom takmičenju...

"Potrudićemo se da ozbiljnim pristupom, zalaganjem i ulaganjem u naše perspektivne fudbalere zajedno sa sponzorima i prijateljima kluba, Zetu vinemo u vrh crnogorskog fudbala gdje joj je i mjesto, ali i da težimo da naš fudbalski klub bude stalni učesnik Lige Evrope", poručuju u saopštenju.

Kažu i da nikada više neće dozvoliti da klub doživi sudbinu i tešku situaciju koju je imao prethodnih sezona.

"Ulaskom u viši rang šaljemo poruku da smo se uzdigli kao feniks iz pepela i da Zetu vraćamo na staze stare slave", zaključuju iz Opštine Zeta.