Fudbal

APSOLUTNA DOMINACIJA! DUPLA KRUNA CRVENE ZVEZDE! Tim Vladana Milojevića SRUŠIO Vojvodinu za TROFEJ u Kupu!

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

CRVENA ZVEZDA - VOJVODINA 2:1 (1:0)

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je osvajač Kupa Srbija! Crveno-bijeli su pobijedili Vojvodinu rezultatom 2:1 (1:0) u pravoj fudbalskoj poslastici na predivnom "Lagatoru" u Loznici! Golove vredne trofeja postigli su Mirko Ivanić u 37. i Uroš Spajić u 66. minutu!

Počasni gol za Vojvodinu je djelo Vukanovića u 98. minutu.

Zvezda je potvrdila da je najbolji tim u zemlji, a nova DUPLA KRUNA je dokaz za tako nešto! Vladan Milojević je još jednom pokazao da je jedan od najuspješnijih stručnjaka u dugoj istoriji trenera Crvene Zvezde!

Gledali smo odlično prvo poluvrijeme na krcatom "Lagatoru".

Prvu priliku na meču imao je Vukanović za Vojvodinu već u trećem minutu, ali je odlično reagovao Glazer.

Zvezda je preuzela inicijativu i kontrolu meča, ređale su se šanse, a najraspoloženiji za igru bio je Mirko Ivanić. Vezni fudbaler crveno-bijelih je prodirao preko lijeve strane, a težište igre je bilo upravo na toj strani. Prilike su propuštali redom Bukari, Stamenić i Hvang, a onda je umalo stigla kazna. Ivanović je izašao sam ispred Glazera u 35. minutu, ali se mladi reprezentativac Srbije propisno obrukao.

Uslijedila je kazna, a Mirko Ivanić je krunisao svoju fenomenalnu igru golom. Najbolje se snašao Mirko u šasnaestercu Voše i iz okreta je matirao Carevića.

Samo dva minuta kasnije, Endiaj duplira prednost crveno-bijelih, na asistenciju Rdoića. Sudija Ilić je sačekao, konsultovao se sa VAR sobom, a nakon pet minuta gledanja snimka, gol je poništen zbog minimalnog ofsajda u začetku akcije.

Sari je imao priliku da kazni promašaje Zvezde, ali je njegov udarac otišao tik pored gola! Gledali smo fantastičan fudbal u prvom dijelu igre.

Samo što je startovao drugi dio igre, odmah prekid. Stotine rolni papira je uletjelo na teren, tačnije u peterac Vojvodine. Golman Novosađana Carević je pogođen rolnom u glavu i ostao je da leži. Ušla je i ljekarska služba! Pridigao se golman Novosađana, a uz asistenciju fudbalera oba tima i redarske službe, očišćen je teren, a meč nastavljen.

Gledali smo rovovsku borbu u drugom dijelu igre. Spajić je ostao da leži nakon udarca Carevića, a gledali smo novi prekid koji je trajao pet minuta. Defanzivac Zvezde se vratio i nastavio meč, a upravo on je bio strelac za crveno-bijele koji su duplirali prednost u 66. minutu!

Hvang je izveo korner, a Spajić se poklonio za veliko slavlje! Prethodno je Zvezdi poništen gol Zbog ofsajda Endiaja, drugi put na meču! Vojvodina je napadala, na teren je ušao bivši igrač Crvene zvezde Andrija Radulović koji je imao najbolju šansu, ali se obrukao promašivši okvir gola sam sa pet metara! Treći poništen pogodak za Zvezdu u 82. minutu, Endiaj je opet bio strijelac, ali je nakon pregledanog VAR-a dosuđen ofsajd!

Vukanović je u 98. minutu donio nadu svom timu, ali je to bilo sve što smo vidjeli od Vojvodine!

Do kraja nije bilo promjene rezultata, a izabranici Vladana Milojevića su potpuno zasluženo podigli trofej namenjen osvajaču Kupa i potvrdili svoju dominaciju!