Fudbal

KLOP NIJE JEDINI, NOVI ODLAZAK IZ PREMIJER LIGE: Loša sezona, raspad sistema i otkaz za kraj!

Autor Nemanja Stanojčić

Velike promjene u Čelsiju, trener kluba više nije Maurisio Poketino.

Izvor: Profimedia

Maurisio Poketino više nije trener Čelsija! Odluka koja (ni)je iznenađujuća ako se uzme u obzir sve što se dešavalo u klubu iz Londona tokom sezone. Potrošen je ogroman novac, dovedena su velika pojačanja i na kraju je tim zauzeo tek šesto mjesto u Premijer ligi. Naredne sezone igraće u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Došlo je do sporazumnog raskida saradnje u utorak ujutru. Posle analize cijele sezone doneta je ovakva odluka. Ne postoji nikakva 'zla krv' između dvije strane. Klub je već počeo sa potragom za novim menadžerom i traže mladog i progresivnog trenera", navodi se u tekstu britanskog "Telegrafa". Tako je saradnja završena posle samo godinu dana, pošto je ljetos potpisan dvogodišnji ugovor.

Među imenima koja su navedena u tekstu spominju se Sebastijan Henes (Štutgart), Mičel (Đirona), Kiran Mekena (Ipsvič), Enco Mareska (Lester). Ne treba zaboraviti ni Tomasa Tuhela koji je u više navrata javno pričao da bi "volio da se vrati u Premijer ligu".

Tokom cijele sezone Čelsi se mučio, veći dio sezone bio je na sredini tabele, čak je u jednom momentu bio bliži klubovima koji se bore za opstanak, nego za Evropu. Uspio je da se "probudi" na vrijeme i da dođe do evropskog takmičenja, ali je to bilo nedovoljno da Poketino ostaje trener. Bilo je dosta problema i u svlačionici i neslaganja, tako da sada kreće nova era na "Stamford Bridžu".