Fudbal

VELIKANI HOĆE SRPSKO ČUDO OD DJETETA: Već dao gol u Seriji A, sad mu dva prvaka Evrope nude ugovor!

Autor Nikola Lalović

Dva velikana evropskog fudbala žele da ga vide u svom dresu.

Izvor: Profimedia/IMAGO

Prvo se našao na spisku Dragana Stojkovića Piksija za odlazak na Euro 2024, a sada je Jan Karlo Simić na meti dva velikana! Mladi 19-godišnji Srbin rođen u Nirtingenu u Njemačkoj ponikao je u mlađim kategorijama timova iz Štutgarta, a 2022. godine ga je kupio Milan i ove sezone mu dao šansu. Uspio je da upiše šest nastupa u dresu "rosonera" i uz to da postigne pogodak u Seriji A, a sada može da bira gdje će nastaviti karijeru. 

Milan želi da ga zadrži i počeli su "rosoneri" pregovore sa njim oko nogov ugovora, ali kao zaintersovana strana se pojavio i Fejnord. Milan bi na kraju sezone mogao da se rastane sa Simonom Kjerom i Matijom Kaldarom kojima ističu ugovori, a to bi moglo da otvori prostor za Simića. Od konkurencije na štoperskim mjestima onda ostaju Fikajo Tomori, Malik Tijao, Pjer Kalulu i Mateo Gabija.

Vidjećemo šta će na kraju biti odluka mladog Simića, ali interesovanja za njega ne nedostaje. Ipak u ovim godinama mu je najbitnije da igra i šta god da odluči ostaje nada da će naredne sezone imati mnogo veću minutažu u seniorskoj konkurenciji.

BONUS VIDEO: