Fudbal

AZERBEJDŽANSKI NEFČI PREDVOĐEN CRNOGORCIMA NA KORAK DO EVROPE: Bez obzira na sve fokus je na cilju

Autor Milica Mrvaljević

Azerbejdžanski Nefči crnogorskog trenera Miodraga Božovića ostvario je važnu pobjedu - 3:0 u gostima protiv Sabaila, što im otvara vrata ka evropskoj sceni.

Izvor: YouTube/ printscreen

Nefči je kolo prije kraja drugi u Azerbejdžanu, iza šampiona Karabaga, gdje su Marko Vešović i Marko Janković.

Međutim, Nefči još nije osigurao mjesto u Evropi; potrebno je to potvrditi u posljednjem kolu na domaćem terenu protiv Sabaha, koji zaostaje samo jedan bod. Situacija na vrhu tabele je veoma napeta: Božovićev Nefči ima 56 bodova, Zira i Sabah po 55, a Sumqayit 54.

Svi oni se bore za dva mjesta koja vode u kvalifikacije za Ligu konferencija.

I bod protiv Sabaha bio bi dovoljan da Nefči završi najmanje na četvrtom mjestu, što bi im osiguralo plasman u Evropu ako Karabag osvoji Kup pobijedivši Ziru, što je vrlo vjerovatno.

Golove u pobjedi protiv Sabaila postigli su Kolumbijac Moreno spektakularnim škaricama u 69. minutu, Palestinac Ata Žaber preciznim udarcem sa lijeve strane u bliži ugao u 77. minutu, te Azerbejdžanac Karajev, rezervista, u 82. minutu.

Božović je u januaru preuzeo Nefči, zajedno sa saradnicima Sašom Petrovićem i Dejanom Mrvaljevićem. Kolo prije kraja na korak da dođu do cilja.

Izvor: MONDO/ MILICA MRVALJEVIĆ

"Zadovljni smo rezultatima koje postižemo. Kao što znate stigli smo u januaru, ekipa nije u potpunosti selektirana i potrebno je dosta truda i rada kako bi se ostvarili željeni rezultati", izjavio je Božović.

Tokom utakmica, naišli su i na prepreke.

"Imali smo mnogo povrijeđenih igrača, kao i loša suđenja, ali bez obzira na sve držimo fokus na glavni cilj. To je pobjeda, da odvedemo klub do drugog mjesta i da ostvarimo veliki uspjeh", dodao je crnogorski trener.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt