Fudbal

ŽESTOKE NOVČANE KAZNE ZA SUTJESKU I BUDUĆNOST

Autor Anđela Vukčević Izvor CdM

Podgorički klub kažnjen je i sa 700 eura jer su popularni Varvari koristili pirotehniku na prvom meču polufinala Kupa protiv Rudara.

Izvor: MONDO

Fudbalski klub Budućnost moraće da u kasu saveza plati 18 hiljada i 700 eura eura.

Disciplinska komisija kaznila je Podgoričane sa 5000 eura zbog loše ogranizacije i upotrebe pirotehničkih sredstava od navijača “plavih” na utakmici protiv Rudara, sa 6000 iz istih razloga na meču sa Sutjeskom, dok je određena kazna od 6500 eura takođe zbog pirotehnike i slabe organizacije duela sa Jedinstvom.

Sutjeska je kažnjena sa ukupno 8500 eura. Nikšićani će platiti 3500 eura zbog nereda koje su izazvali navijači kluba sa stadiona kraj Bistrice jer su koristili pirotehniku na gostovanju Arsenalu, a određena je i kazna od 5000 eura zbog vrijeđanja protivnčkih igrača i gledalaca na nacionalnoj i vjerskoj osnovi od strane navijačke grupe Vojvode, piše Cdm.

Komisija je Sutjesci izrekla i disciplinsku mjera zabrana prisustva organizovanih navijača na četiri utakmice u gostima, koja se izdržava na prvenstvenim i kup utakmicama kojima rukovodi naš Fudbalski savez.

Arsenal je kažnjen sa 2500 eura. Hiljadu zbog loše organizacije meča sa Sutjeskom, odnosno 1500 zbog slabe organizacije i nereda tokom susreta protiv Arsenala.

Disciplinska komisija je zbog raznih propusta u organizacijama utakmica kaznila i Mladost iz Donje Gorice sa 1700, Mornar, Petrovac i Jezero sa po 500 eura.