Fudbal

STEFAN NE DA TITULU! Umire svaka nada Arsenala, Gvardiolina četa ne posustaje!

Autor Dragan Šutvić

Mančester siti savladao je Totenhem u gostima u 37. kolu Premijer lige rezultatom 2:0.

Izvor: Mark Cosgrove / Zuma Press / Profimedia

U derbiju 37. kola Engleske Premijer lige, Mančester siti savladao je kao gost ekipu Totenhema rezultatom 2:0. Prvi pogodak za "Građane" postigao je Erling Haland u 51. minutu na asistenciju fenomenalnog Kevina De Brujnea, a isti igrač je sa bijele tačke "ovjerio" pobjedu u 90. minutu.

Mančester siti se ponovo vratio na čelo lige sa dva boda više od Arsenala koji je večeras navijao za ljutog rivala. U nedjelju 19. maja se završava još jedna sjajna sezona Premijer lige u kojoj će Arsenal, koji na titulu čeka 20 godina, morati da slavi na domaćem terenu protiv Evertona i da se istovremeno nada čudu na "Etihadu" - da Vest Hem odigra neriješeno ili savlada "Građane" koji su ove sezone neporaženi na svom stadionu.

Večerašnji derbi u Sjevernom Londonu bio je prepun prilika i jakog tempa. Gosti su više napadali i imali veći broj prilika, ali je i domaćin imao nekoliko ozbiljnih situacija.

Prva najozbiljnija prilika za domaćina bila je u 74. minutu kada je Kuluševski iskosa ostao sam sa golmanom Ortegom koji je sjajnom intervencijom sačuvao 3 boda svoje ekipe. Nakon toga je ponovo zablistao Ortega - odbranio je šut Sona poslije munjevitog kontra napada domaćina u 85. minutu i time je otvorio vrata svojoj ekipi ka četvrtoj uzastopnoj tituli prvaka Engleske, dostignuće koje niko od engleskih velikana dosad nije izveo.

Uprkos velikom pritisku domaćina pred kraj utakmice, u 89. minutu je u šesnaestercu oboren Žeremi Doku koji je pojbegao Pedru Poru. Hladnokrvan sa bijele tačke bio je Haland koji je završio posao na ovoj utakmici i stavio Arsenalu do znanja da ni poslije 20 godina (najvjerovatnije) neće osvojiti titulu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt