Fudbal

Nema mnogo vremena za slavlje nakon trijumfa protiv GOŠK-a: Borac već u srijedu igra najvažniji meč sezone

Poslije prvenstvene utakmice, Banjalučani se odmah okreću prvom finalnom meču Kupa BiH protiv Zrinjskog u Mostaru .

Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Fudbaleri Borca protiv GOŠK-a odradili su ono što se od njih očekivalo - upisali su novi prvenstveni trijumf i još jedan korak bliže prišli osvajanju šampionske titule.

"Crveno-plavi" porazili su goste iz Gabele rezultatom 3:1, a jedan od tri gola djelo je Damira Hrelje, koji je u finišu susreta otklonio sve dileme oko pobjednika pogotkom za konačnih 3:1 (preostala dva gola dali su Jakov Blagaić i Jovo Lukić).

Svjesni su u taboru Borca da nema mnogo prostora ni vremena za slavlje, jer ih već u srijedu od 18 časova na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru čeka prvi finalni meč Kupa BiH protiv domaćeg Zrinjskog, još uvijek aktuelnog šampiona i osvajača Kupa BiH.

"Drago mi je što smo savladali GOŠK, ali naravno da još ništa nije gotovo. Okrećemo se novom izazovu, gostovanju Zrinjskom u Kupu BiH. Nadam se da ćemo odigrati što bolje i ostvariti što bolji rezultat pred revanš. Pozivam i naše navijače da nas podrže u Mostaru", poručio je Hrelja nakon meča u Banjaluci.

Šef stručnog štaba Banjalučana Vinko Marinović mogao je da bude zadovoljan činjenicom da je njegova ekipa upisala tri nova boda. Ipak, postoji određena doza zabrinutosti zbog stanja sa igračkim kadrom. Duel sa Gabeljanima propustili su bekovi Sebastijan Erera i Zoran Kvržić, dok se protiv GOŠK-a povrijedio Jakov Blagaić (distorzija zgloba), pa je pitanje u kakvom će sastavu Borac dočekati predstojeći duel sa Zrinjskim.

"Spremamo se utakmicu po utakmicu. U srijedu već imamo finale Kupa BiH, tako da se nastavlja težak raspored. Imali smo problema sa određenim igračima, ali nadam se da će oni biti spremni. Protiv GOŠK-a bili smo u sastavu koji možda nismo planirali, ali sve u svemu pobjeda je najbitnija", rekao je Marinović poslije prvenstvenog meča protiv GOŠK-a.

Zatim se okrenuo narednom rivalu, duelu sa "plemićima", koji će biti jedna od najvažnijih utakmica sezone.

"Vidjećemo da se što više odmorimo, da vidimo kakvo je stanje sa igračkim kadrom i da se spremimo za finale. Mi smo prvi, Zrinjski je drugi, znači to je duel dvije najbolje ekipe. Očekujem da odigramo dobru prvu utakmicu, koja sigurno neće biti odlučujuća, jer na programu je i revanš", naglasio je Marinović.

Drugi duel finala Kupa BiH zakazan je za 15. maj u Banjaluci. Kada je prvenstvo u pitanju, Borac se jučerašnjim trijumfom ponovo vratio na pet bodova prednosti u odnosu na Zrinjski, tri kola prije kraja sezone.

U preostale tri runde, Borac i ZrInjski imaju slične rivale. Lider će prvo gostovati Tuzla sitiju, zatim ugostiti Igman i na zatvaranju prvenstva igrati protiv Željezničara na "Grbavici", dok će Zrinjski prvo u goste GOŠK-u, zatim će biti domaćin Tuzla sitiju, te na kraju odmjeriti snage sa Igmanom u Konjicu.