Fudbal

CFL: UTAKMICA 32. KOLA DANAS

Autor Milica Mrvaljević

Danas će biti odigrano svih pet mečeva 32. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Derbi dva najveća kluba će se odigrati u 18h, Budućnosti i Sutjeske.

Utakmica je za Nikšićane od posebnog značaja, pošto bi pobjedom pod Goricom preuzeli drugu poziciju.

U 19h sljedeći derbi, jer lider Dečić Admiralbet gostuje Mornaru, koji živi evropske snove.

Iznenađenje šampionata je, Jezero će navijati za Dečić ako u utakmici koja počinje sat ranije slavi u Petrovcu.

Istovremeno od 18h Jedinstvo dočekuje Arsenal, dok će u derbiju Mladost Lob.bet ugostiti ekipu Rudar.

Ovo znači obračun za spas, jer Mladost ima samo jedan bod više. 

Za Budućnost derbi dolazi u teškom momentu, nakon poraza na gostovanju Jezeru i bijega na +3 ekipe Dečića, koja ima bolji međusobni rezultat.

Podgoričani se, ipak, ne predaju, još pet kola je do kraja, ne gube nadu.

"Derbi dolazi u jako teškom momentu, ali i može da donese konkretne odgovore na pitanje - ko koliko može do kraja. Sve je otvoreno, ali je sigurno da će Budućnost ići na pobjedu. Ono što je takođe sigurno jeste da će u pristupu igri u našoj ekipi biti značajnih promjena. Ne smije se više agresivno krenuti od starta, već pametnom, mirnom igrom na lopti ispuniti plan i slaviti" - poručio je Ivan Brnović, šef stručnog štaba Budućnosti.

Sutjeska u Podgorici nije slavila još od septembra, 2019. godine.

Sutjeska ima priliku da se pobjedom izbori za drugu poziciju. 

"Ekipa je u dobroj formi, imali smo taj kiks protiv Arsenala, ali smo se brzo vratili na pobjednički kolosijek. S druge strane, Podgoričani su nakon poraza u prošlom kolu pod većim pritiskom nego mi i to ćemo probati da iskoristimo. Nama bi bodovi pred finiš sezone puno značili u borbi za Evopu, a možda i za titulu. Ali, to ne zavisi samo od nas, već i od rezultata ostalih mečeva. Vidjećemo, najvažnije je da u utakmicu ulazimo spremni i bez povrijeđenih igrača. Daćemo sve od sebe za pobjedu u derbiju" - rekao je kapiten Sutjeske Vladan Giljen i otkrio:

"Nadamo se našoj i pobjedi Mornara, pošto dočekujemo potom Dečić i sve bi zavisilo od nas u borbi za titulu" - zaključio je golman Nikšićana.

Najviše se pita Dečić, koji će biti prvak ako slavi na četiri od pet mečeva. Tuzani su prvom dijelu sezone jedini oba puta pobijedili Mornar, ali su se u posljednjem međusobnom duelu u Podgorici radovali protivnici.

"Očekuje nas jako teška, i jako bitna utakmica. Mornar je ove godine uspio da pobijedi sve najbolje ekipe iz domaćeg šampionata i pokazao kvalitet da se bori za Evropu i sami vrh tabele. Ipak, Dečić sa kvalitetom koji ima i kao lider je u obavezi da ide na pobjedu. Motiva neće faliti, daćemo maksimum da osvojimo tri boda i zadržimo prednost u odnosu na pratioce"- rekao je Matija Božanović, koji se vratio iz Mornara kod Tuzana.

"Osvojili smo tri veoma bitna boda u Tivtu i prepuni smo samopouzdanja. Svjesni smo značaja utakmice, i da bismo pobjedom napravili veliki korak ka Evropi, prišli lideru na tri boda i nadali se u nastavku čak i borbi za titulu" - naglasio je desni bek Mornara, Nikola Vuković.

Mladost i Rudar će se boriti da izbjegnu direktno ispadanje.

Mladost je slavila u prethodnom međusobnom okršaju u Pljevljima (2:1), ali obje ekipe igraju izuzetno promjenljivo.

Parovi 32. kola

BUDUĆNOST - SUTJESKA

MLADOST DG - RUDAR 

PETROVAC - JEZERO 

JEDINSTVO - ARSENAL 

MORNAR - DEČIĆ 

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt