Fudbal

DOBIO DVA ŽUTA KARTONA I NIJE ISKLJUČEN! Niko u studiju nije znao za ovo pravilo: Vikali, pa ostali u šoku

Autor Nemanja Stanojčić

Emilijano Martinez dobio je dva žuta kartona i nije isključen, a u studiju "Skaj sporta" niko nije znao za posebno pravilo.

Izvor: Profimedia

Emilijano Martinez odveo je Aston Vilu u polufinale Lige konferencija. Zaustavio je dva penala u penal seriji i pomogao timu da izbaci francuski Lil. Tamo je jedan njegov potez izazvao potpuni šok u svijetu fudbala. Dobio je drugi žuti karton u penal seriji i ostao je na terenu.

Zašto? Zbog jednog posebnog pravila koje se retko primjenjuje. Tačnije, malo ko za to zna. Argentinski golman je jedan od onih koji je to očigledno znao. "Upozorenja i kartoni koji su izrečeni igračima i članovima tima tokom meča se ne prenose u penal seriju", navodi se u pravilniku.

Tako je Martinez maksimalno iskoristio to pravilo, provocirao je, svađao se sa navijačima, pravio je pravi haos, sve da "pogura" svoj tim i to je na kraju dalo rezultat. On je znao šta sve može da radi i da drugi žuti karton neće da ga eliminiše sa meča. Za razliku od njega mnogi to nisu znali ni u prenosu.

Tako je na "Skaj sportu" objavljen snimak na kom se vidi kako tokom prenosa ljudi u studiju ne znaju za to pravilo. Počeli su da viču i da se čude zašto nije isključen. "Isključen je, isključen je. Ne, ostao je na terenu. Da li su sudiji rekli nešto? Nije mu pokazan crveni...", bili su komentari tokom prenosa.

Inače, interesantno je da je Dibu Martinez slavio u poslednjih pet penal serija. Sa Aston Vilom protiv Lila u Ligi konferencija, sa reprezentacijom Argentine u finalu Svetskog prvenstva protiv Francuske i u četvrtfinalu Mundijala protiv Holandije. Sa nacionalnim timom slavio je posle penala i u polufinalu Kopa Amerike. Takođe, dok je branio boje Arsenala je u Komjuniti šildu srušio Liverpul. Kada je najteže i kada je pritisak na vrhuncu, Emilijano je nesavladiv.