Fudbal

FSCG PODIJELIO KAZNE: Budućnost 10.000 eura, bez navijača na utakmicama, Novaković 1.500 eura i Dečić 1.000 eura

Autor Milica Mrvaljević

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) kaznila je Budućnost i Dečić nakon derbija, koji je 9. aprila odigran na "DG areni".

Izvor: MONDO/Anja Rašović

Budućnost je kažnjena sa 10.000 eura, a navijačima ovog kluba, "Varvarima", je zabranjeno da idu na gostovanja na naredna četiri meča.

Kažnjen je i izvršni direktor crnogorskog šampiona, Novak Novaković. On će morati da plati 1.500 eura zbog vrijeđanja sudije Miloša Savovića.

Kažnjen je i Dečić sa 1000 eura zbog slabe organizacije pomenute utakmice.

Utakmica na "DG areni" je završena neriješeno (1:1). Meč na "DG areni", odigran devetog aprila, prekinut je skoro sat vremena sredinom prvog poluvremena, koliko je najvatrenijim navijačima Budućnosti bilo potrebno da ispoštuju naredbu delegata i napuste tribinu, zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava na teren.

Navijači su tokom dijela meča u kojem su bili na tribini vrijeđali protivnika i na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, a tenzija na tribinama i na terenu bilo je čak i kada su napustili stadion.

Budućnost je prethodne sedmice kažnjena i sa 14.200 eura zbog toga što su "Varvari" koristili pirotehnička sredstva na utakmicama sa Jedinstvom i Mornarom u gostima i Petrovcem kod kuće, gdje je podgorički klub kažnjen zbog loše organizacije.