Fudbal

NIKAD NIJE BIO TRENER, A BOSANCI GA DOVODE ZA SELEKTORA: Cijepao mreže u Njemačkoj, sad mijenja Miloševića!

Autor Nikola Lalović

Sergej Barbarez će odmah dobiti da vodi reprezentaciju!

Izvor: MN Press

Nema mira u fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Nakon što su u 2023. godini tim vodili Meho Kodro, Faruk Hadžibegić i Savo Milošević, sada bi tim trebalo da preuzme Sergej Barbarez!  Nije uspio nekadašnji fudbaler i trener Partizana Savo Milošević da odvede "zmajeve" na Euro pošto je njegov tim poražen u neverovatanoj završnici meča u Zenici sa Ukrajinom u baražu i saradnja sa njim neće biti nastavljena. 

Barbarez nema trenerskog iskustva, ali 52-godišnji Mostarac je odavno želja navijača reprezetnacije. On je pominjan kao rješenje još prije nekoliko godina kada je kormilo tima preuzeo Ivajlo Petev, ali tada je Bugarin dobio prednost. Sada je izgleda red da jedna od najvećih igračkih legendi "zmajeva" sedne na klupu. 

Barbarez je bio najbolji strijelac Bundeslige u sezoni 2000/01 i igračko ime je napravio u Njemačkoj igrajući za Hanover, Union Berlin, Hanzu, Borusiju Dortmund, HSV i Bajer, a za nacionalni tim je upisao 47 nastupa i dao je 17 golova. 

Očekuje se da potpiše četvorogodišnji ugovor, a prvi saradnik biće mu dugogodišnji saigrač i nekadašnji kapiten reprezentacije Emir Spahić. Dovešće još dobro poznatih lica Barbarez u stručni štab pa će sa njim sarađivati Vedad Ibišević i Zlatan Bajramović