Fudbal

BAJER LEVERKUZEN ŠAMPION NJEMAČKE! Bajern skinut sa trona poslije duže od decenije

Autor Mladen Šolak

Nepobjedivi Bajer Leverkuzen novi je prvak Bundeslige!

Izvor: INA FASSBENDER / AFP / Profimedia

Bajer Leverkuzen pobijedio je Verder Bremen 5:0 i zvanično postao šampion Bundeslige, prvi put u istoriji! Tim Ćavija Alonsa osvojio je titulu skinuvši Bajern sa trona bez ijednog poraza - impresivnim skorom od 25 pobjeda i četiri remija.

Poslije čak 11 uzastopnih Bajernovih titula, Leverkuzen je prvi put postao šampion zaokružio svoju najveću godinu u istoriji. Titula neće biti sve, jer je Alonsov tim na dobrom putu i u Ligi Evrope, u kojem u četvrtfinalnom dvomeču protiv Vest Hema ima prednost 2:0, a uz to ima šansu i da osvoji "duplu krunu", jer će 25. maja igrati protiv Kajzerslauterna u finalu Kupa Njemačke.

Šampionskoi slavlje u Leverkuzenu počelo je i prije početka utakmice, koja je jedva završena zbog ulaska navijača na teren. Ipak, nekako su se strpjeli da vide kako njihov tim do vrha puni mrežu Verdera.

Cijela Evropa pričala je ove sezone o Alonsu, koji će ostati u klubu, i o njegovom čudesnom timu, u kojem se najviše istakao impresivni Florijan Virc (20), koji je ove nedjelje u pobjedi 5:0 postigao het-trik. Njegova trenutna cijena procjenjena je čak na 110 miliona eura i sigurno će još da raste!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt