Fudbal

LUKA JOVIĆ GOLOM POKRENUO MILAN! Jović ponovo zablistao u dresu velikana

Autor Mladen Šolak

Srpski centarfor pokrenuo roso-nere na teškom gostovanju!

Izvor: Massimo Paolone / LaPresse / Profimedia

Srpski napadač Luka Jović dao je gol za Milan na gostovanju Sasuolu. Njegovim pogotkom u 58. minutu, roso-neri smanjili su zaostatak sa 1:3 na 2:3. Jović je bio na pravom mjestu u petercu da isprati centaršut Rafaela Leaa sa lijeve strane i da ubaci u gol loptu koju je nakratko odbio golman Sasuola Andrea Konsilji (37).

Bio je to deveti pogodak centarfora za Milan ove sezone i prvi u Seriji A od početka marta i trijumfa protiv Frozinonea. Njegov gol ulio je dodatnu energiju timu Stefana Piolija, što je i bila ideja iskusnog trenera kada ga je stavio u startnu postavu za ovaj meč. Poslije njega, mrežu Sasuola zatresao je i Noa Okafor, za izjednačenje 3:3 u 84. minutu, a čudo je kako Olivije Žiru nije pogodio udarcem iz peterca u 86. minutu. Tako je i ostalo neriješeno do kraja, bez obzira na ofanzive gostiju. Među domaćima nastupio je reprezentativac Srbije Uroš Račić.

Jovićev status u Milanu i dalje nije razjašnjen. Prošle sezone stigao je iz Fiorentine bez obeštećenja, od zime je počeo da daje golove kao nekad i ujedno da se nameće velikanu sa San Sira, koji navodno razmišlja da mu ponudi produžetak saradnje i ostanak u klubu i od ljeta.

U međuvremenu, dobra forma vratila je Jovića i u reprezentaciju Srbije pred Evropsko prvenstvo, a to što postiže golove biće sjajna vijest i za selektora Dragana Stojkovića Piksija dok iz nedjelje u nedjelju ide ka danu odluke kada je u pitanju spisak za EURO 2024 (14. jun - 14. jul).

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt