Fudbal

BRNOVIĆ: Kruna karijere, osjećaj je neponovljiv i jedinstven

Autor Milica Mrvaljević

Budućnost će titulu pokušati da odbrani sa Ivanom Brnovićem na klupi.

Izvor: MONDO/Anastasija Đonović

Brnović je naslijedio Mladena Milinkovića i pokušaće da vrati ekipu na pravi out nakon posljednjih, ne tako zavidnih rezultata.

"Idealan momenat u fudbalu ne postoji, kada dođe do promjene trenera to obično bude sa razlogom. Ono što je sigurno da ću zajedno sa stručnim štabom uraditi sve što je u mojoj moći da vratimo ekipu na pobjednički kurs jer ovaj tim ima nevjerovatan potencijal i kvalitet, ali potrebno je da detektujemo problem, zašto nisu igrali u kontinuitetu dobro i zašto nisu osvajali bodovi. Sve u svemu velika čast i privilegija i zahvalnost upravi kluba što su se u ovom momentu odlučili za mene i da ja pokušam da vratim stvari na svoje mjesto“, rekao je novi trener Budućnosti.

Brnović nije krio da je klupa Budućnosti veliki izazov u koji je ušao sa optimizmom i nadom u kvalitet tima sa stadiona pod Goricom.

“Kruna karijere, osjećaj je neponovljiv i jedinstven, svaki trener u Crnoj Gori želi da se nađe na ovoj poziciji pa tako i ja. Ja sam dijete grada i kluba, prve fudbalske korake sam napravio ovdje i eto put me vodio do ovog momenta kada sam postao trener Budućnosti i tako sam ispunio negdje i svoje dječačke snove, a najviše trenerske. Ono što je posebno za mene bitno jeste da sam u klubu koji iskreno volim i da ću dati sve što je u mojoj da se klub vrati na onu poziciju koja mu pripada“, izjavio je Brnović.

Novi trener najavljuje da će Budućnost igrati ofanzivno, što je i njena obaveza.

“Ono što je definitivno da Budućnost upravo ima potencijal i kvalitet da igra za gol više i sigurno da ćemo težiti ka tom načinu igre. Od Budućnosti se to uvijek i očekuje i da dobija utakmice u kontinuitetu samo ćemo da nađemo način metod i model rada u odnosu na profil igrača koji će nam omogućiti da to sprovedemo u djelo i da na pravi način iskoristimo kvalitete naših igrača“, najavljuje trener.

Za dva dana će “plavi” gostovati Dečiću, koji ima tri boda prednosti na vrhu tabele.

“Očekuje nas sa psihološke strane neizvjestan meč. Ne volim da prognoziram, isključivo sam fokusiran na probleme u svom timu, a o rezultatu ne razmišljam. Optimista sam, kad imam ovakve igrače i moram biti, potpuni fokus na meč, prvenstveno vjera u sopstvene snage i da pokušamo da mi kontrolišemo meč, poštujući rivala koji ima svoje prednosti i koji nije slučajno tu gdje jeste. Sada u kontinuitetu imaju i rezultat i igru što je za poštovanje, ali naša filozofija, stav i pobjednički duh mora doći do izražaja“, poručio je Ivan Brnović.

Dečić i Budućnost igraće u utorak od 18 sati.