Fudbal

BAJERN SE OPET RASPAO! Kraj dominacije posle 11 godina, Leverkuzen konačno šampion!

Autor Milutin Vujičić

Navijači minhenskog Bajerna ne pamte gore igre svog tima.

Izvor: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

Dominacija minhenskog Bajerna u Njemačkoj je i zvanično završena. Nakon 11 uzastopnih titula, sada je definitivno jasno da ove sezone Bajern neće biti šampion, čak je pitanje da li će biti i drugi na tabeli. Više nego srećno su došli do naslova prošle godine u poslednjem kolu, a ove definitivno nisu na nivou jer su izgubili čak šestu utakmicu u 28 kola, što je nezapamćeno u njihovom slučaju.

Već duže vrijeme djeluje da igrači Tomasa Tuhela uopšte nisu motivisani, tako da su danas na gostovanju Hajdenhajmu vodili 2:0 do poluvremena golovima Kejna i Gnabrija, a potom su se potpuno opustili i na kraju su doživjeli poraz. Još jedan šamar od 3:2 zbog koje će se rukovodstvo pitati da li je prije kraja sezone trebalo da promijeni trenera.

Preokret su donijeli Sesa i dvostruki strijelac Klajndenst, tako da će se navijači pošteno zapitati da li Bajern ima šta da traži protiv Arsenala u Ligi šampiona, odnosno da li su snagu čuvali za duel sa "tobdžijama". Znamo već da su izgubili trku za Bajerom u prvenstvu jer zaostaju čak 16 bodova na šest utakmica do kraja, tako da bi već u narednom kolu Ćabi Alonso mogao da podigne "salataru".

S druge strane, Bajernu je "za vratom" Štutgart koji ima 57 bodova i meč manje dok je blizu i Lajpcig sa 53.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt