Fudbal

LIVERPUL NAŠAO NASLJEDNIKA ZA KLOPA? Portugalac se otvoreno nudi: Ja ne mogu kao Ćabi!

Autor Nemanja Stanojčić

Ruben Amorim mogao bi uskoro da postane novi trener Liverpula, pošto je jedan od glavnih kandidata.

Izvor: Joăo Bravo/SPP / imago sportfotodienst / Profimedia

Jirgen Klop je prije nekoliko mjeseci saopštio da napušta Liverpul na kraju sezone i da neće voditi klub više. Njegova odluka izazvala je pravu buru, mnogi su ostali u šoku, dok su igrači dobili dodatnu snagu i to se vidi po načinu na koji igraju, pošto svi "ginu" na terenu za njega i žele da mu prirede ispraćaj sa trofejima.

Ko bi mogao da ga zamijeni? Prvi kandidat bio je Ćabi Alonso, ali je on saopštio da će ostati u Bajer Leverkuzenu naredne sezone. Sada je u fokusu drugi trener, šef struke Sportinga Ruben Amorim. Njegova izjava shvaćena je kao neka vrsta poruke za čelnike kluba sa "Enfilda". Izgleda da želi da se oproba u Premijer ligi.

"Ne mogu da kažem da ću sigurno ostati u Sportingu naredne sezone. Ne mogu da kažem isto što je Ćabi Alonso uradio. Imamo vremena da pričamo o mojoj budućnosti. Uradićemo to kada za to dođe vrijeme. Sada smo fokusirani na osvajanje titula i vidjećemo šta će biti", poručio je Amorim.

Liverpul je već krenuo da radi na "životu poslije Klopa". Vratio je Majkla Edvardsa i dao mu je novu ulogu u klubu, ima mnogo veću moć i biće zadužen za više stvari. Ričard Hjuz biće novi sportski direktor, a ujedno će i vlasnici raditi na kupovini drugog kluba kako bi razvijali igrače. Primjer toga je recimo Mančester siti koji kao "Siti grupa" ima i Đironu (Španija), Trou (Francuska), Palermo (Italija), Melburn siti (Australija), Šenžen peng (Kina), Mumbaj (Indija), Njujork Siti (Amerika)... Navodno je Liverpul u pregovorima sa Tuluzom oko toga.

BONUS VIDEO: