Fudbal

LEGENDA NE PODNOSI OVAJ ČUVENI HIT! Peđa Mijatović: "Najodvratnija pjesma u istoriji muzike!"

Autor Dušan Ninković

Bivši fudbaler organski ne podnosi pjesmu koju zna čitava planeta.

Izvor: Tomislav Mihajlovic/© MN press, all rights reserved

Nekadašnji jugoslovenski fudbaler porijeklom iz Crne Gore Predrag Mijatović nedavno je privukao pažnju kada se pojavio na meču Srbije u Moskvi, a narednih dana moglo bi da se priča o televizijskom gostovanju tokom kojeg je otvorio dušu o životu i karijeri. Mijatović, bivši fudbaler Partizana, Real Madrida i još nekoliko klubova opustio se tokom intervjua, pa smo tako uz psovku čuli koja je to najodvratnija pjesma snimljena u istoriji muzike!

U vrijeme kada je bila popularna Mijatović je nastupao za Real Madrid, a u Španiji su svi igrali u prepoznatljivom stilu. Koreografija je bila svjetski poznata i praktično su svi znali kako se izvodi, samo je Peđu Mijatovića to "dovodilo do ludila".  

"Kada je izašla ona pjesma, ako se sjećate 'Makarena', pitaš se šta li znači makarena, jao...", počeo je priču Peđa Mijatović tokom gostovanja na televiziji K1 i dodao: "Koliko god da je bila popularna, koliko god da igraju svi, organski je ne podnosim. Najodvratnija pjesma u istoriji muzike."

Da situacija bude još gora, Real Madrid je doveo pjevače nakon najbitnijeg gola Miajtovićeve karijere. "Osvojimo finale Lige šampiona poslije 32 godine, Real Madrid postaje prvak Evrope. Ko će da bude gost na Bernabeu, na slavlju tom, čitavom tom ludilu koje se organizuje, ona dvojica je**te što pjevaju", rekao je Peđa Mijatović i nasmijao sve u studiju, uključujući i voditelja emisije "Šta sam tebi i ko sam sebi".

Podsjećamo, Mijatović je seniorsku karijeru počeo u dresu Budućnosti iz Podgorice, zatim je igrao za Partizan, a u inostranstvu je nosio dres Valensije, Real Madrida, Fiorentine i Levantea. Najveći uspjeh u karijeri bilo mu je upravo osvajanje Lige šampiona sa Madriđanima, a u finalu protiv Juventusa postigao je jedini gol.

Za reprezentaciju Jugoslavije Mijatović je odigrao 73 utakmice uz 27 postignutih golova, a bio je učesnik Mundijala u Francuskoj 1998. godine, kao i Evropskog prvenstva u u Holandiji i Belgiji dvije godine kasnije.