Fudbal

MOŽE BRŽE I OD FLORIJANA VIRCA! Fudbaler krenuo sa centra - posle 6 sekundi tresla se mreža!

Autor Dušan Ninković

Fudbaler Kristof baumbargtner pogodio posle šest sekundi meča.

Izvor: Twitter/ballsdotie/printscreen

Evropske selekcije su reprezentativnu pauzu iskoristile da odigraju prijateljske utakmice i pripreme se za naredni period, a subota uveče kao da je bila rezervisana za spektakularne golove. Njemačkom fudbaleru Florijanu Vircu bilo je dovoljno devet sekundi da na asistenciju Tonija Krosa postigne gol protiv Francuze, ali mu to nije bilo dovoljno da bude najbrži! Austrijski reprezentativac Kristof Baumgartner uspio je da pogodi mrežu slovačke za samo šest sekundi!

Iako zvuči nevjerovatno, odmah nakon što mu je saigrač dodao loptu sa centra, fudbaler Lajpciga je krenuo sam prema golu Slovaka. Predriblao je nekoliko protivnika, raspalio po lopti sa nekih dvadesetak metara i pogodio! Udarac po zemlji bio je neodbranjiv za golmana slovačke reprezentacije, iako je on pokušao da se baci i interveniše već na samom početku utakmice. Pogledajte kako je to izgledalo:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Inače, bio je to i jedini pogodak u prvom poluvremenu ovog meča. Austrijanci su u nastavku meča, tačnije u 82. minutu susreta, preko Andreasa Vajmana duplirali prednost i osigurali pobedu nad Slovačkom u prijateljskom meču. O tom pogotku će se daleko manje pričati nego o Baumgartnerovoj majstoriji sa početka utakmice.