Fudbal

VASILIJE ADŽIĆ U POSLEDNJOJ SEKUNDI ZA VELIKU POBJEDU OMLADINACA PROTIV IZRAELA

Autor Đina Radulović Izvor Vijesti

Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore pobijedila je Izrael sa 1:0, u drugom kolu elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izvor: Instagram/_vasilije10

Velika pobjeda izabranika Gorana Perišića (1:0), koji su se vratili u trku za plasman na Evopsko prvenstvo - u posljednjem kolu moraju da pobijede BiH i da se nadaju da Norveška neće slaviti protiv Izraela

Presudio je, ko drugi nego Vasilije Adžić - momak koji će od ljeta nositi dres Juventusa pogodio je bukvalno u posljednjoj sekundi sudijskog dodatka, koji je iznosio pet minuta, pišu Vijesti.

Naši su krenuli u posljednji napad, ostalo je još 20-ak sekundi, lopta je ubačena u izraelski šesnaesterac, protivnički fudbaleri uspjeli su da je izbiju nekoliko puta, naši da je vrate, sve dok nije stigla do Adžića, koji je iskosa sa 15-ak metara iskosa desne strane precizno pogodio za veliko slavlje.

Izabranici Gorana Perišića vratili su se u trku za prvo mjesto u grupi i plasman na Evropsko prvenstvo nakon startnog poraza od Norveške (2:1).

I imaju šansi, iako ne zavise samo od sebe, a pomogla je Bosna i Hercegovina, koja je danas remizirala sa Norvežanima (2:2).

Crnoj Gori je potrebno da u utorak pobijedi Bosnu Hercegovinu, a da Norveška ne savlada Izrael.

Sve će se znati prije početka naše utakmice, jer Norveška i Izrael igraju u 15 sati, a Crna Gora - BiH u 19.

Šta god da se dogodi, velika pobjeda mladih crnogorskih fudbalera, jer je Izreal možda i najbolja reprezentacija u grupi, a u prvom kolu je pobijedila Bosance (2:0).

Izraelci su pokazali kvalitet i na večerašnjem meču, na vještačkoj podlozi stadiona Od u norveškom Skienu, jer su 60-ak minuta kontrolisali meč, dominirali i bili bolji od naše selekcije. Crna Gora, međutim, ni u trenucima dominacije protivnika nije bila bezopasna, naprotiv, a dvije dobre šanse, u 62. i 73. minutu, propustio Adžić, koji je večeras bio najistureniji u našem timu, pišu Vijesti.

A onda je Perišićeva selekcija pokazala kvalitet koji do sada nije bio karakterističan za naše ekipe, reprezentacije, klubove - potpuno se oslobodila u posljednjih 20 minuta, fizički nadvisila rivala, napravila pritisak...

Dogodilo se i to da su čak Izraelci zadržavali vrijeme u finišu, vidjevši kako stoje stvari, a u posljednjim sekundama jedan izraelski igrač pretrpio je velike kritike od svog trenera zašto je tako brzo izveo aut.

Jer, koji trenutak kasnije, lopta se zakoprcala u mreži...