Fudbal

BUDUĆNOST SJUTRA SA BEŠIKTAŠEM ZA PRESTIŽ!

Autor Milica Mrvaljević Izvor Vijesti

Fudbaleri Budućnosti doputovali su danas u Istanbul, gdje će sjutra odigrati prestižan prijateljski meč - rival je Bešiktaš, a utakmica na kampu turskog velikana počinje u 16h po lokalnom, 14h po našem vremenu.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Dolazak u Istanbul i utakmica sa velikanom kakav jeste Bešiktaš je čast i privilegija. To je veliko iskustvo kako za igrače, tako i za nas u stručnom štabu. Mislim da ćemo kroz ovako kvalitetnu provjeru najbolje održati formu, a ujedno i vidjeti koliko možemo da se nosimo protiv velikih ekipa”, kaže pomoćni trener Budućnosti Vladan Savić.

https://youtu.be/mkLEZd6SJIk?si=Hdb1_gUpkERgHC5Z
Budućnost je oslabljena bez A, mladih i omladinskih reprezentativaca (Brnović, Domazetović, Gašević, Vukotić, Vasilije Adžić, Tomašević), ali je iz istih razloga, u terminu Fife namijenjenom za nacionalne selekcije, oslabljen i domaćin.

“Imamo nekoliko igrača u raznim selekcijama reprezentacije i kao klub smo ponosni na to, naročito jer nisu samo broj, već praktično vodeći igrači selekcija”, ističe Savić.

U Tursku su stigli i najmlađi Đukanović (2006. godište), Kostić, Jokić i Martinović (2007), Savović (2008)...

„Svi oni malo po malo osjećaju ambijent među prvotimcima, a to će im olakšati adaptaciju na sve ono što ih čeka. Bitno je da svi nastave da rade vrijedno i da imaju strpljenja“, poručio je Vladan Savić.