Fudbal

KOLABIRAO PRED MEČ SERIJE A, DVA DANA KASNIJE PREMINUO: Tragedija u Italiji, odmah se oglasio Luka Jović!

Autor Nikola Lalović

Tragično je preminuo Džo Barone, samo dan prije rođendana.

Izvor: Youtube/ ACF Fiorentina/Printscreen

Velika tragedija u Italiji! Generalni direktor Fiorentine Džo Barone preminuo je u 58. godini od srčanog zastoja. Klub iz Firence je potvrdio ove tužne vijesti, a Barone je umro nakon što se dva dana borio za život. 

Barone je u nedelju kolabirao kada je sa timom napuštao hotel kako bi se uputio na utakmicu sa Atalantom u Seriji A. Ta utakmica je odložena, a nakon dva dana velike borbe Barone je preminuo. 

"S dubokom i neizmernom tugom Fiorentina potvrđuje gubitak jednog od svojih čelnika, osobe koja je obilježila noviju istoriju kluba i koja nikada neće biti zaboravljena. Generalni direktor Đuzepe Barone preminuo je danas u bolnici San Rafaele u Milanu nakon što mu je u nedelju iznenada pozlilo", stoji u saopštenju kluba. 

Jedan od prvih fudbalera koji se oglasio bio je i srpski napadač Luka Jović. Sadašnji fudbaler Milana je upravo na insistiranje Baronea došao u "violu" početkom prošle sezone. Uz sliku sa njim Jović je napisao kratko: "Počivaj u miru."

Izvor: Instagram/lukajovic/Printscreen

Barone je preminuo samo dan prije svog 58. rođendana, a rođen je 20. marta 1966. u Pocalu na Siciliji. Ipak sa osam godina se preselio u Sjedinjene Američke Države i odrastao je u Njujorku. Kada je Italijan iz Amerike Roko Komiso kupio klub od porodice Dela Vale Barone je preuzeo kormilo kluba. Pre toga je vodio Njujork Kosmos od 2017. godine.