Fudbal

BOMBA - KAKAV ŽRIJEB LIGE ŠAMPIONA: Jedan dio Madrida slavi, drugi dio se hvata za glavu!

Autor Nikola Lalović

Dobili smo parove četvrfinala Lige šampiona, a znamo i ko će na koga u polufinalu:

Izvor: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Vidjeli smo poslednji žrijeb za Ligu šampiona ove sezone! Izvučeni su parovi četvrfinala, a takođe je određen put u polufinalu i znamo ko će sa kim igrati do samog kraja takmičenja. Prvi izvučeni timovi igraju prve mečeve na svom terenu, a nije bilo nikakvih povlašćenih timova i mogli su da budu izvučene ekipe iz iste zemlje. 

Žrijeb je htio da jedan dio Madrida, onaj crveno-bijeli bude itekako zadovoljan,dok "kraljevski klub" i nema razloga za slavlje. Arsenal i Bajern su prvi izvučeni par, Atletiko će igrati sa Borusijom, a Real Madrid će morati da prođe aktuelnog prvaka Evrope Mančester siti. Poslednji par čine PSŽ i Barselona. Ovo su parovi četvtfinala LŠ: 

  • Arsenal - Bajern Minhen 
  • Atletiko Madrid - Borusija Dortmund
  • Real Madrid - Mančester siti
  • PSŽ - Barselona

Što se tiče parova za polufinale, pobjednik dvomeča Atletiko Madrida i Borusije Dortmund ići će na duelu PSŽ-Barselona, dok će Arsenal ili Bajern morati da igraju sa boljim iz vjerovatno najjačeg para Real Madrid-Mančester siti. 

Finale će se odigrati 1. juna na stadionu "Vembli" u Londonu, a s obzriom da se od naredne sezone drastično mijenja format Lige šampiona ovo je poslednji ovakav žrijeb u istoriji takmičenja.