Fudbal

TUŽILAŠTVO FORMIRALO PREDMET POVODOM UTAKMICE MLADOST - DEČIĆ

Autor Milica Mrvaljević

Utakmicom 22. kola Meridianbet Prve fudbalske lige između Mladosti Lob.bet i Dečića Admiralbet će se baviti Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ su uz koordinaciju državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici formirali predmet povodom objavljenog video snimka sa fudbalske utakmice odigrane juče između FK „OFK Mladost Lob Bet" I FK „Dečić".

Razlog je skandalozna reakcija fudbalera Mladosti Zvonka Ceklića koji je "eskivirao" udarac protivnika Bojana Matića, da ga ne bi pogodila lopta, koja je bila upućena ka mreži.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, Stanice kriminalističke policije za suzbijanje ekonomskog kriminala, preduzimaju mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti u odnosu na to da li je izvršeno krivično djelo dogovaranje ishoda
takmičenja, saopšeno je iz Uprave policije.

Shodno navedenom, po nalogu postupajućeg državnog tužioca, u toku je pribavljanje dokumentacije od FSCG, kao i prikupljanje obavještenja od određenog broja igrača, trenera, kao i građana, saopšteno je iz Uprave policije.