Fudbal

RASULO U SVLAČIONICI BAJERNA! Igrači u DVA KLANA, jedni hoće da smijene Tuhela, drugi ga ne daju!

Autor Milutin Vujičić

Poznato je i ko je na strani Tomasa Tuhela, a ko je za njegov otkaz u Bajernu.

Izvor: Hendrik Schmidt / AFP / Profimedia

Situacija u Bajernu se otela kontroli i za sada Tomasa Tuhela u klubu drži samo to što još rukovodstvo nije izabralo njegovog naslednika od pet najozbiljnijih kandidata. Izgubio je tri uzastopne utakmice Tuhel, ali ono što je još važnije - i svlačionicu, pošto se dobar dio igrača okrenuo protiv njega i njegovog sistema rada.

Dobro je poznato da je Tuhel vrlo zahtevan i prek, posebno kada rezultati nisu dobri i da teško gradi odnose sa svojim igračima u takvim uslovima. Okretala se svlačionica protiv njega u Pari Sen Žermenu, pa i u Čelsiju, a sada mu se "deža vi" događa i usred Minhena. To je posebno kulminiralo nakon poraza od Bohuma (3:2), kada je Džošua Kimih ušao u verbalni sukob sa njegovim pomoćnikom Zoltom Levom i nije jedini kome je "muka od Tuhela".

Izvor: MN Press

Kako piše nemački tabloid "Bild", tačno se zna ko je od igrača "za", a ko "protiv" Tomasa Tuhela. Uz jednog od kapitena Džošue Kimiha koji je od početka u lošim odnosima sa Tuhelom, stali su i Leon Gorecka, Tomas Miler, Mathejs de Liht, Matis Tel i Serž Gnabri, dakle uglavnom igrači koji ne igraju previše ove sezone.

S druge strane na strani Tuhela su i dalje kapiten Manuel Nojer, Liroj Sane, Hari Kejn, Rafael Gereiro, Džamal Musijala i Erik Dajer. U pitanju je i dalje veliki broj fudbalera čije se mišljenje sluša i koji na ovaj način čuvaju Tuhela u klubu, ali pitanje je i do kada će moći, posebno ako ovog vikenda ne pobijede Lajpcig. Odnosno, čak i da uspiju, nikako za svlačionicu nije dobro kada je podeljena po pitanju trenera...

Podsjetimo, za potencijalnog naslednika Tuhela spominje se nekoliko trenera: Ole Gunar Solskjer, Zinedin Zidan, Antonio Konte, Sebastijan Henes i Ćabi Alonso.