Fudbal

DANAS BUDUĆNOST PROTIV DEČIĆA! OVAJ DUEL ĆE DATI SMJERNICE!

Autor Gordana Šćepanović

Dva rivala dijele dva boda, a današnji duel pod Goricom (17 sati) mogao bi da ponudi smjernice kada je u pitanju borba za titulu.

Izvor: MN Press

Prvo kolo u nastavku sezone u Meridianbet Prvoj fudbalskoj ligi donosi derbi – sastaće se Budućnost i Dečić, prvoplasirali i drugoplasirani tim na tabeli.

“Ako pobijedite direktnog konkurenta za titulu stvara se psihološki pritisak na njega, ali ništa više od toga. Bilo je momenata kada smo imali prednost, zatim je Dečić bio prvi, pa smo na kraju jeseni opet mi prošli kao lideri kroz cilj. Utakmica jeste bodovno nešto važnija, ali neće odlučiti prvaka”, rekao je trener “plavih” Mladen Milinković.

Novajlije kluba Budućnosti su Đorđe Despotović i Stefan Vukčević a takođe su se u klub vratili Miloš Raičković i Igor Ivanović.

“Doveli smo kvalitetne igrače, ne treba trošiti riječi o njihovim mogućnostima. Raičković je reprezentativac, Ivanović je za mene i dalje reprezentativac, jer ako bude igrao u dobroj formi, novi selektor će mu vjerovatno pružiti šansu, Despotović je igrač sa sjajnom karijerom, bio je reprezentativac Srbije. Novi igrači su se malo kasnije priključili i još nisu u pravoj formi, ali imaju kvalitet i iskustvo i siguran sam da će imati minutažu protiv Dečića”, kazao je Milinković.

Kada je riječ o Dečiću oni u drugi dio sezone ulaze jači. Pridružio im se nekadašnji napadač Partizana Bojan Matić, Nenad Gavrić koji je bio u Crvenoj zvezdi, Abdulsamed Abdulahi, te i crnogorski reprezentativac već dugi niz godina Saša Balić. Međutim zbog povrede koja je zadesila Balića on neće učestvovati u danačnjem duelu kao ni Oliver Šarkić.

“Poštujemo Budućnost, ali sigurno i oni nas. Moramo da odigramo pametno protiv kvalitetne ekipe, pojačane tokom zime. Ipak, vjerujemo u sebe, imamo samopouzdanje i pokušaćemo da pobijedimo pod Goricom”, istakao je vezista Tuzana Andrej Bajović.

Prvi duel sezone 2023/2024. godine, pod Goricom nije donio pobjednika (1:1).

“Propuštio sam prvu utakmicu zbog kartona u drugoj, dao sam gol za 2:0 i nadam se opet dobroj igri. Zahtjevi trenera su jasni - angažovano, borbeno, pametno i da ne gubimo fokus, jedino tako se možemo nadati pobjedi. Naravno, očekujemo i brojnu publiku i želimo da odigramo najbolje što znamo. Imali smo maksimalno dobre uslove na pripremama, dobili i sjajna pojačanja i nadamo se dobrim rezulattima”, kazao je Bajović.

Sav prihod od prodaje ulaznica utakmice koja će se pod Goricom održati biće dat u humaniarne svrhe. Cijena ulaznica iznosi dva eura po osobi. Prihod će biti uplaćen za liječenje učenice devetog razreda OŠ ,,Štampar Makarije" Andjeline Radovanović, koja se ne tako davno operisala u beogradskoj klinici.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt