Car!

BRATE, DAJ DA ZOVEMO MI NAŠU MUZIKU! Hit priča sa finala Lige Šampiona: Kakvi Italijani, šalje Deki avion po pjevača!

Autor Nikola Lalović

Dejan Stanković je riješio da na svoj način proslavi osvajanje Lige šampiona!

Izvor: edennaeden/Nemanja Savic/Tomislav Mihajlovic/MN Press

Goran Pandev se gostujući u jednoj televizijskoj emisiji prisjetio nevjerovatne sezone 2009/10 u kojoj je sa Interom uspio da osvoji čuveni "tripletu". Uzeli su kup, "Skudeto" i Ligu šampiona u Milanu pod vođstvom Žozea Murinja, a ekipa je imala balkanski šmek. Mladi Marko Arnautović je bio na marginama tima, Kristijan Kivu je igrao u odbrani, a u vezi i napadu su bili Dejan Stanković i Goran Pandev. 

Najbolji makedonski fudbaler XXI vijeka sada se prisjetio kako je to izgledalo nakon pobjede nad Bajernom od 2:0 u finalu Lige šampiona. Poslije meča u kome se proslavio Dijego Milito sa dva gola za pobjedu Dejan Stanković nije cijenio timske planove za proslavu titule...

,,Deki mi kad smo osvojili Ligu šampiona viče: 'Brate da zovemo mi našu muziku? " Kako kažem da zovemo? Kaže imam ja svoj bend, daj da ih dovedemo, da napravimo mi feštu. Kakvi Italijani, nije to fešta sa italijanskim pjesmama. Kažem ja - dobro!", prisjetio se Pandev. 

Rečeno - učinjeno! Kada se te sezone osigurala titula poslije meča u Sijeni Dejan Stanković je poslao avion po muzičare! A da stvar bude još nevjerovatnija jedan od najboljih desnih nekova svijeta u tom trenutku Brazilac Majkon je bio jedan od najveselijih!

"I stvarno dođu! Uzeo je privatni avion sa kojim je došla muzika. Mi smo igrali posljednje kolo u Sijeni gdje smo uzeli "Skudeto". Ovaj bend je stigao prije nas, oni nas već čekaju namješteni u Dekijevom restoranu u Milanu! Pa i ovi drugi su došli, svi Brazilci su bili. Majkon sve srpske pjesme zna, ne znam kad ih je naučio", uzviknuo je iznenađeni Pandev.

U samom finalu Lige šampiona Goran Pandev je bio starter i igrao je 79 minuta prije nego što ga je zamijenio Suli Muntari. Dejan Stanković je ušao sa klupe u 68. minutu kada je zamijenio Kristijana Kivua, pa je Havijer Zaneti iz veze prešao na beka, a Stanković je zauzeo mjesto u vezi.

Dok je Goran Pandev od 2009. do 2011. godine igrao za Inter i još jednu sezonu je bio pod ugovorom sa klubom, mada je tada bio pozajmljen Napoliju, Dejan Stanković je ostavio veći trag. Stigao je 2004. godine iz Lacija i do kraja karijere ostao među "nerazurima". Na kraju je upisao 326 mečeva i dao je 42 gola. Sa Interom je osvojio pet titula u Seriji A, četiri Kupa Italije. četiri Superkupa, jednu Ligu šampiona i jedno FIFA svjetsko klupsko prvenstvo.