Fudbal

ČOVJEK KOJI JE VRATIO VJERU NAVIJAČIMA I KLUBU NAJAVIO JE DA NA LJETO ODLAZI!

Autor Balša Janković

Fudbalski svijet danas je šokiran objavom da Jirgen Klop napušta Liverpul , čovjek koji je promijenio klub, vratio mu staru slavu i popeo ih u sami vrh Evropskog fudbala gdje jedan takav klub i pripada.

Izvor: Kurir/Profimedia

8. Oktobra 2015 godine stigao je na Klupu engleskog velikana koji čeka na titulu Premijer lige tada već 25 godina. Tada se već naziralo to da je Klop jednostavno stvoren za Liverpul i Liverpul za njega u svakom smislu.

Izvor: MN Press

Njegovo shvatanje i pogled na fudbal učinilo je ekipu sa Enfilda jednu od najatraktivnijih ekipa na svijetu, pa je takva igra najavljivala i povratak trofeja.

Posebna ljubav prema navijačima, gradu, svim igračima koji su dolazili i odlazili, njegovi zagrljaji pokazivali su i demantovali mnoge da u fudbalu nije baš sve u parama.

Od sledeće sezone toga neće više biti na Enfildu.

Izvor: twitter/linziramma/screenshot

Zahvaljujući njemu Liverpul je danas ponovo velikan, prije njega godinama unazad posrnuli velikan, zbog toga tu odluku koliko god teško prihvatljiva bila svi navijači moraju da poštuju.

Tokom njegovog mandata stigla je i titula koji sa čekala 30 godina, Liverpul je postao prvak Engleske.

Osvajio je i najprestižniji trofej, navijačima posebno drag, Lige šampiona.

Osim njih osvajao je i Superkupove Evrope i Engleske, Svjetsko prvenstvo za klubove, FA kup, Liga kup Engleske, praktično sve gdje se pojavio zajedno sa Liverpupom.

U Premijer ligi, gdje je Liverpul toliko patio punih 30 godina, Klop je "redse" vodio na 317 mečeva, upisao je 199 pobjeda, 74 remija i svega 44 poraza, a osim titule pamtiće se i sezone u kojima je sa svojom ekipom stizao do 90 i više bodova, ali na kraju nije mogao protiv moći Mančesters sitija.

U Evropi je Liverpul vodio na 87 mečeva, slavio je na 53, a osim trofeja iz 2019. igrao je još dva finala Lige šampiona i jedno Lige Evrope (2016).

Nije uvijek bilo sve tako sjajno, bilo je i teških sezona kao prošla ali je tokom ljetnje pauze rekonstruisao tim i uspio da ga vrati na pobjednički kolosjek. Možda je i tada shvatio da može mirno da napusti klub i ode u Legendu Engleskog velikana.

ČOVJEK KOJI JE VRATIO VJERU NAVIJAČIMA I KLUBU NAJAVIO JE DA NA LJETO ODLAZI!
Izvor: YouTube