Bomba!

EVROPSKI VELIKAN DOLAZI PO SRPSKOG BISERA OD 5.000.000 EVRA! Kupuju ga, pa šalju u Francusku!

Autor Dušan Ninković

Morće da plate više od pet miliona evra kako bi ga u januaru odveli iz Superlige Srbije.

Izvor: MN Press

Jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera nalazi se pred transferom karijere - mladi golgeter IMT-a sa Novog Beograda Miloš Luković gotovo sigurno će u januaru promeniti sredinu. Iako je u prvi mah delovalo da će mu naredna destiancija u karijeri biti Rusija, sve su veće šanse da Miloš zapravo završi u jednoj od pet najboljih liga Evrope - prvo Francuskoj, a uskoro možda i Engleskoj!

Kako prenosi najpouzdaniji fudbalski insajder Fabricio Romano, za mladog napadača zagrizao je Strazbur, inače tim koji u istom vlasništvu kao Čelzi! U francuskom timu koji je trenutno na devetoj poziciji u Ligi 1 ove sezone igra nekoliko fudbalera koji se nadaju šansi u londonskom klubu narednih godina, a njima bi mogao da se pridruži i Luković, nakon što IMT napravi najveći transfer u klupskoj istoriji.

Po tvrdnjama romana, prva ponuda Francuza iznosi pet miliona evra i to za sada nije dovoljno da se obezbedi potpis mladog napadača. Beogradski klub traži procente od naredne prodaje, pa će i to morati da bude tema sastanak koji se već neko vreme vode oko transfera jednog od najzanimljviijih igrača u Superligi.

Miloš Luković rođen je u novembru 2005. godine i tek je pre dva meseca postao punoletan, a već ima fudbalskog iskustva kao da je odrastao. Tokom jesenjeg dela sezone kapiten Novobeograđana odigrao je 19 prvenstvenih mečeva i postigao deset gola, dok je u Kupu Srbije imao jedan nastup i jedan pogodak u dresu IMT-a. Zanimljivo je da mu je ovo već treća seniorska sezona!

U prvoj je na 11 mečeva imao četiri postignuta gola i već tada video se talenat, dok je u prethodnoj sezoni bio najbolji strelac Prve lige Srbije sa 15 pogodaka na 35 mečeva. Kroz karijeru je odigrao čak 70 mečeva za seniorski tim IMT-a, što je za tek punoletnog momka neverovatna količina mečeva. Na većini njih ostavio je impresivan učinak.