Fudbal

SA ZVEZDOM UZEO DUPLU KRUNU, SA OLIMPIJAKOSOM POBJEĐIVAO U LIGI ŠAMPIONA! Crnogorac se vratio u srpski fudbal

Autor Mladen Šolak

Poznati Crnogorac opet će raditi u Srbiji.

Izvor: MN Press, Tomislav Mihajlovic

Crnogorski trener Božidar Bandović (54) novi je šef stručnog štaba FK Vojvodina. On je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, sa kojom je bio osvajač duple krune 1995. i Kupa SR Jugoslavije 1993, a trener je od 2004. i mnogi ga pamte kao bivšeg trenera Olimpijakosa u dva mandata, 2009. i 2010. godine. Vodio je velikana iz Pireja u Ligi šampiona, a u srpski fudbal se vraća posle deset godina u Aziji, gdje je vodio timove na Tajlandu, u Indiji i u Vijetnamu. Njegov poslednji tim bio je tajlandski Pračuapa.

"U pitanju je 54-godišnji crnogorski stručnjak, rođen u Nikšiću, koji u Vojvodinu stiže nakon višegodišnjeg iskustva na Tajlandu. On je najveće trenerske uspjehe ostvario sa tamošnjim Buriram junajtedom sa kojim je osvojio šampionske titule 2017. i 2018. godine, dok je naredne osvojio i nacionalni Kup. Sa Buriram junajtedeom je u šampionskoj ligi Azije 2018. godine prošao grupu i ušao u 16 najboljih timova u Aziji. Takođe, sa Buriramom je imao dva rekorda u bodovima u istoriji Tajlanda, 2017. je završio sa 86 bodova i isti rekord oborio sledeće 2018. sa 87 bodova".

"Osim Buriram junajteda, predvodio je i Pračuapu, što mu je bio poslednji angažman, a takođe je bio i trener u vijetnamskom Hanoju, indijskom Čenainu i Bakuu iz Azerbejdžana. Sa Hanoijem je osvojio Super kup Vijetnama 2023. i završili su prvi sa istim brojem bodova, ali su titulu izgubili na gol razliku", poruka je sa "Karađorđa".

Izvor: Imaginechina / ddp USA / Profimedia

Bandović je naslijedio tim od Ranka Popovića, koji je otišao u Japan, gdje je preuzeo tim Kašima Antlers, nakon što je sa "lalama" zauzeo sedmo mjesto, sa 28 osvojenih bodova pred zimsku pauzu. Ekipu je na početku sezone vodio Radoslav Batak, pa će Bandović biti treći šef struke "lala" u takmičarskoj 2023/24.b

(MONDO - M.Š)