Fudbal

PARTIZAN JAČI OD ZVEZDE - DOBIO DERBI I UZEO 1. MJESTO! Natho potpisao otkaz zemljaku Baharu

Autor Balša Janković Izvor Kurir

Fudbaleri Partizana slavili su nad Crvenom zvezdom sa 2:1 (1:0) u 171. vječitom derbiju koji se igrao u okviru zaostalog devetog kola Superlige Srbije.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Agresivno su krenuli vječiti od prvog sekunda meča, igralo se na ivici incidenta, a na prvu pravu šansu čekali smo više od 15 minuta. Partizan je prvi zaprijetio preko Natha i Saldanje u 17. minutu, Zvezda se uzdala u talentovanog Mijatovića koji nije bio precizan tri minuta kasnije, a onda je u 25. minutu uslijedio - prekid!

Navijači su bacali petarde na Hvanga koji je trebalo da izvede korner, stvorila se opšta gužva, a kada su se strasti smirile, zatresla se i mreža Jovanovića! Na sreću po golmana crno-bijelih pogodak Jovana Mijatovića je posle pregleda VAR poništen.

Crveno-bijeli su tek tada počeli da opsjedaju gol Partizana, ređale su se šanse Katija, Olajinke i Bukarija, ali su crno-bijeli uspješno odoljeli.

Igrao se 38. minut kada je Milan Rodić u šesnaestercu oborio Aranđela Stojkovića, a sudija je posle konsultacije sa VAR svirao - penal! U 41. minutu sa "bijele tačke" Birbas Natho je uspješno matirao Omrija Glazera.

Krenula je Zvezda silovito i u drugom poluvremenu, Hvang se poigravao sa odbranom domaćeg tima, a propuštene šanse kaznio je Saldanja u 67. minutu.

Crveno-bijeli su imali ekspresan odgovor, prvo je prijetio Katai, a da bi u 71. minutu Šerif Endijaj u gužvi pred golom Glazera smjestio loptu u mrežu.

Uslijedila je uzbudljiva završnica, gosti su svim raspoloživim snagama krenuli ka golu Aleksandra Jovanovića, Katai je tukao, ali bezuspješno.

Pet minuta prije kraja regularnog dijela utakmice Jovanu Mijatoviću je poništen još jedan gol, a u sudijskoj nadoknadi koja je trajala više od sedam minuta mreže su mirovale.