Fudbal

KO KAŽE DA JE OVO MIKI MAUS KUP!? Trener Čelsija se iznervirao: Mi smo sebi najgori NEPRIJATELJI!

Autor Nemanja Stanojčić

Maurisio Poketino iznervirao se zbog komentara o Liga kupu.

Izvor: MN Press

Maurisio Poketino preuzeo je Čelsi i vodi novi projekat engleskog tima. Cilj mu je da vrati klub na staze stare slave i da se uključi u borbu za trofej. U Premijer ligi je to praktično nemoguće ove sezone, ali šansa postoji u Liga kupu.

"Plavci" su prošli u četvrtfinale i tamo će igrati protiv Njukasla (utorak 21 čas). "Mi smo sebi najgori neprijatelji. Imamo šansu i želimo da se takmičimo i da dobijamo svaki meč, da pokažemo da smo bolji, jači od protivnika. U ovom momentu našeg projekta borimo se protiv sebe da budemo bolji", rekao je Poketino na konferenciji za medije.

Zasmetalo mu je što mnogi degradiraju Liga kup. "Ne znam zašto ljudi govore da je ovo 'Miki Maus kup', ali mogu da vam kažem da se mi tako ne osećamo. Imamo šansu da pobedimo. Gledao sam kako timovi koji osvoje ovo takmičenje to proslavljaju. Daćemo sve od sebe, kao da igramo finale."

Veruje da će ostvariti uspeh sa Čelsijem. "Da biste bili elitni menadžer nije neophodno da osvajate titule. Morate da budete u pravom klubu u pravom momentu i da imate dovoljno elemenata za pobedu. Potrebno je da analizirate svaki projekat, da vidite napredak i da ispunjavate očekivanja. Verujem u ovaj projekat i svaki uspeh će nam dati dodatnu snagu i energiju", zaključio je Poketino.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt