DOKLE?!

MBAPE OPET NAPRAVIO HAOS U PARIZU: Digao glas protiv trenera, opet mu NIŠTA nije po volji!

Autor Milutin Vujičić

Kao i obično, Kilijan Mbape "podivlja" kada se bliži istek ugovora.

Izvor: Profimedia/Bertrand GUAY / AFP

Kilijan Mbape ulazi u poslednjih šest meseci ugovora sa Pari Sen Žermenom i već znamo šta to znači - kuknjavu u medijima da želi da ode u Real Madrid, dok bi na kraju mogao da ostane i u Parizu ako dobije novac koji želi. To je njegov dobro oprobani recept godinama, pa nije iznenađenje da je baš jutros buknula informacija u Francuskoj da je nezadovoljan radom novog trenera "svetaca" Luisa Enrikea.

O čemu se radi? Prema tvrdnjama francuskog lista "L'Ekip", Kilijan Mbape je ljut već nekoliko nedelja na Luisa Enrikea zato što mu je promenio poziciju i "terao ga" da igra na poziciji devetke, umesto na krilu gde smatra da se najbolje snalazi. Zbog toga je između njih dvojice "zavarničilo".

Tako je Mbape za vikend u remiju protiv Lila (1:1) postigao gol sa "bele tačke" u 66. minutu i nije proslavio zbog toga što je na taj način "tiho protestovao" protiv svog trenera i njegovih taktičkih zamisli. Hladnom reakcijom želeo je da skrene pažnju na sebe i to je odmah upalilo alarme na "Parku prinčeva", pošto znamo da je francuski klub prethodnih godina sve radio samo kako bi uspeo da odobrovolji Mbapea.

Ove sezone, Mbape je odigrao 21 meč za Pari Sen Žermen i postigao je ukupno 19 golova i zabeležio je dve asistencije, ali je gotovo polovinu mečeva igrao kao istureni napadač. Ova taktička zamisao Luisa Enrikea sa Barsolom levo i Dembeleom desno, ipak još nije dala rezultata.

Pari Sen Žermen je inače prvoplasirani u Ligi 1 sa pet bodova više u odnosu na Nicu, dok je u Ligi šampiona kao prvoplasirani prošao grupu i dobio Real Sosijedad za prvog rivala u nokaut fazi.