Odlučeno!

ODLUČENO KO ĆE SUDITI VJEČITI DERBI! Ništa od Jovanovića - debitant dobija šansu u Humskoj!

Autor Dušan Ninković

Derbi Partizana i Crvene zvezde sudiće debitant u najvećoj utakmici srpskog fudbala.

Izvor: MN Press

Glavni arbitar 171. "vječitog derbija" koji Partizan i Crvena zvezda igraju u srijedu od 18:00 u Humskoj biće - Nenad Minaković! Arbitar koji je tokom poslednjih mjeseci u usponu, pa u skladu sa tim sudi i međunarodna takmičenja pod okriljem UEFA, dobiće priliku da prvi put u karijeri vodi meč između Partizana i Crvene zvezde.

Odluka o imenovanju Minakovića dolazi dan pred meč koji već mjesecima čeka čitava fudbalska Srbija. Pred meč koji je trebalo da se odigra krajem septembra Nenad Minaković nije bio u užem krugu kandidata za ulogu prvog arbirtra, a tadašnji predsjednik Sudijske komisije odlučio je da povjerenje ukaže Srđanu Jovanoviću.

Zvezda se žalila, čak i prijetila da neće igrati meč, a kraju se utakmica nije odigrala - zbog Dana žalosti proglašenog zbog situacije u Banjskoj na Kosovu i Metohiji. Sada Jovanović nije bio u užem krugu kandidata, a Minaković je zbog najbolje sudijske forme dobio priliku da vodi najbitniji meč jesenjeg dijela.

Minaković je do sada u karijeri 15. puta dijelio pravdu na mečevima Partizana i crno-bijeli su treći tim na listi onih kojima je najčešće sudio, odmah iz Napretka i Čukaričkog. Tim iz Humske ima 14 pobjeda i samo jedan poraz, u prvenstvenom meču od Čukaričkog prije nešto više od prije četiri godine! Na mečevima Zvezde dijelio je pravdu 10 puta - uz osam pobjeda crveno-bijelih, jedan remi i jedan poraz.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: