Fudbal

HOROR - FUDBALER SE SRUŠIO USRED UTAKMICE! Uzbuna u Premijer ligi, nije prvi put da ga voze u bolnicu! OTKRIVENO STANJE

Autor Mladen Šolak

Kapiten Lutona samo pao na travu, svi ostali bez teksta i u ogromnom strahu!

Izvor: Steven Paston / PA Images / Profimedia

Utakmica Lutona i Bornmuta u Premijer ligi prekinuta je kada je defanzivac domaćih Tom Lokjer iznesen sa terena je se srušio usred meča! On je pao na travu zbog gubitka svijesti i na nosilima je iznesen. Doktor Bornmuta potvrdio je da je Lokjer budan i da reaguje, što su znaci ohrabrenja posle jezive situacije usred meča najjače lige na svijetu.

Sve četiri tribine stadiona Lutona aplaudirale su kapitenu, koji je i u maju pao usred utakmice finala plej-ofa za plasman u Premijer ligu protiv Koventrija. Tada je završio u bolnici, a sada je ponovo hitno hospitalizovan.

Tom Lokjer je Velšanin i reprezentativac svoje zemlje. Rođen je 3. decembra 1994. godine i igrao je za Bristol sedam godina, potom sezonu za Čarlton, a u Lutonu je od 2020. godine i u tom timu je napravio najveći uspjeh u karijeri - plasman u Premijer ligu. U maju, dok su njegovi saigrači slavili ulazak u najviši rang, nosili su majice sa njegovim prezimen, a potom je dobio trofej i medalju u bolnici.

Menadžer Lutona Rob Edvards priznao je tada da im je bilo teško da slave dok je Lokjer u bolnici posle dramatične situacije, koja se nažalost ponovila malo više od pola godine kasnije. Na proljeće mu je dijagnostikovan poremećaj fibrilacija srčanih pretkomora, ali je posle operacije dobio "zeleno svijetlo" da nastavi da igra. Ostaje veliko pitanje da li će mu opet biti dozvoljeno.

Izvor: David Klein / imago sportfotodienst / Profimedia

"Igrači na Vitaliti stadionu su prošli kroz tunel i meč je suspendovan. Razlog tome je medicinski incident i tretman koji je dobio igrač", saopštila je Premijer liga, bez dodatnih informacija-

BONUS VIDEO: