Fudbal

PRETUČEN SUDIJA, UKINUT FUDBAL! Erdogan odmah regovao - ZABRANJENA turska liga!

Autor Mladen Šolak

Divljaštvo zaustavilo Superligu!

Izvor: Depo Photos/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Posle skandala u Turskoj i napada predsjednika kluba Ankaraguču Faruka Kodža na sudiju Halila Umuta Melera, rukovodstvo tamošnje lige zaustavilo je takmičenje. Nakon završetka utakmice Ankraragučua i Rizaspora rezultatom 1:1, a nakon pogotka protivnika u 97. minutu, prvi čovjek kluba je divljačkim napadom udario u glavu arbitra, posle skandaloznog ulijetanja u teren.

Prema pisanju turskih medija, i Meler i Kodža su odmah sprovedeni u bolnicu, a Kodža je tamo završio pod pratnjom policije, pa se očekuje da bude zadržan posle pregleda i tretmana. Tokom burnog meča, napadnuti sudija je isključio po jednog igrača u oba tima, a onda je Rizespor izjednačio pogotkom nesuđenog napadača Zvezde, Adolfa Gaiča.

Cijela Turska je ostala u šoku zbog divljaštva na utakmici, pa se oglasio i predsjednik, Redžep Tajip Erdogan. "Osuđujem napad na sudiju Halila Umuta Melera posle meča Ankaraguču - Rizespor i želim mu brzi oporavak" citirane su Erdoganove riječi u turskim medijima.

Prvi čovjek tamošnjeg fudbala, Mehmet Bujukekši kasnije je povrdio da je Superliga odložena "na neodređeno" posle nasilnog akta. Napadnuti sudija Halil Umut Meler ima 37 godina i na listi je elitnih sudija UEFA, pa je ove sezone bio arbitar na tri meča Lige šampiona. Prošle sezone, bio je učesnik završnice Konferencijske lige i sudio je meč Vest Hema i AZ Alkmara. Pogledajte slike haosa:

U trenutku prekida takmičenja , na čelu tabele nalazi se Fenerbahče našeg Dušana Tadića sa 40 poena, koliko je sakupio i drugoplasirani Galatasaraj. Duel Ankaraguču - Rizespor bio je "derbi sredine tabele", jer je domaćin 11, a gost osmoplasirani i nakon remija dele ih četiri boda. 

BONUS VIDEO: