Fudbal

TRAGEDIJA - NAVIJAČ PREMINUO NA TRIBINI U TOKU MEČA! Sve je odmah stalo, golman je prvi video šta se događa

Autor Mladen Šolak

Navijač Granade preminuo na stadionu "Los Karmenes".

Izvor: Alex Camara / Zuma Press / Profimedia

Utakmica Granada - Atletik Bilbao prekinuta je u nedelju zbog smrti jednog navijača na stadionu. On je doživeo fatalni srčani udar i lekari nisu mogli da mu pomognu, iako je odmah odvezen u bolnicu. "Ispred kluba želimo da uputimo najiskrenije saučešće porodici i prijateljima, kao i čitavoj porodici Granade. Utakmica je prekinuta nakon smrti našeg navijača", objavio je domaći tim.

Istim povodom oglasila se i španska liga. "La Liga se pridružuje bolu čitave porodice Granade i želimo da izrazimo saučešće porodici i rodbini navijača. Počivaj u miru", poruka je takmičenja. Utakmica je trajala 17 minuta, posle čega su se igrači okupili na centru, dok se na tribinama događala drama.

"Kardiorespiratorni zastoj koji je zadobio jedan navijač doveo je do prekida meča, dok su mu zdravstveni radnici pružali pomoć. Navijača nisu mogli da vrate u život, a klubovi su se dogovorili o suspenziji utakmice", objavila je španska "Marka". Istovremeno, domaćin meča je sa razglasa objavio svima na tribinama o čemu se radi. Na te reči, navijači su reagovali aplauzom u znak sećanja na preminulog navijača.

Sve je počelo tako što je golman Atletik Bilbaa Unai Simon primetio košemanje na tribinama prekoputa klupa. Reakcija čuvara mreže naterala je lekare Granade i Atletik Bilbaa da ulete u teren i da odu do mesta na kojem se odvijala drama, iako je dežurna služba već pružala pomoć navijaču. Nažalost, reanimacija nije pomogla, a dok se iščekivalo šta će se dogoditi, sudija i delegat utakmice procenili su da nije vreme za fudbal i zajedno su povukli oba tima u svlačionicu. Nakon toga su se čelnici Granade i Bilbaa spustili do svlačionica i preneli timovima o čemu se radi.

Iako je postojala ideja da meč bude nastavljen čim se navijaču pomogne, to nije moglo biti urađeno. Zato nikome više nije bilo do fudbala, koji u ovakvim situacijama nije i ne može biti najvažniji.

Izvor: Alex Camara / Zuma Press / Profimedia