Fudbal

ZVEZDIN KRAH U LIGI ŠAMPIONA!

Autor Balša Janković

Crvena Zvezda izgubila je u Bernu od Jang Bojsa 2:0 i tako završila učešćeu evropskim takmičenjima

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je prokockala sve svoje šanse u Evropi ove sezone i definitivno ostala bez evropskog proljeća. Tim Baraka Bahara je izgubio od Jang Bojsa na gostovanju 2:0 (2:0) i tako ostao prikovan za poslednje mjesto na tabeli svoje grupe.

Na početku ovog meča je crveno-bijela ekipa imala dvije šanse koje je u prvih pet minuta promašio Šerif Endijae. Ziceri koje je propustio da iskoristi prvo u četvrtom, pa u petom minutu odredili su cijeli meč. Uskoro je iz prvog pravog napada Jang Bojs poveo i to autogolom!

Nakon velike zbrke posle centaršuta iz kornera lopta je došla do štopera Benita koji je uputio ka golu Omrija Glazera, ali je ta lopta od Koste Nedeljkovića zatresla mrežu. Nastavilo se u istom ritmu, pa je tako u 25. minutu Osman Bukari imao stopostotnu šansu, bio je jedan na jedan sa golmanom Raćopijem, ali je sjajni švajcarski čuvar mreže uhvatio ovu loptu. Samo četiri minuta kasnije Blum je poslao loptu u ugao gola Zvezde za konačnih 2:0 i tu je meč zapravo bio završen.

Do kraja meča je Šerif Endijae uspio da promašio još nekoliko šansi, da bude zamijenjen, da bi potom i Jovan Mijatović bio neprecizan nekoliko puta, a Jang Bojs je strpljivo čekao kraj meča i proljeće u Evropi.

Crvenoj zvezdi že to ostati san, a sada se, kako kaže ona naša stara, okreću obavezama u domaćem prvenstvu. I tu su na drugom mjestu iza Partizana i čeka ih derbi sa Partizanom do kraja polusezone, ali već sada može da se kaže da sezona nije uspješna. Mnogo je uloženo, mnogo se polagalo na Evropu, a nije urađeno praktično ništa.