Srećom, dobro je!

SRCE MI JE STALO NA TRI I PO MINUTA! Strašna ispovijest srpskog fudbalera: Da se vratim? Tu sam skoro UMRO!

Autor Nikola Lalović

Dragiša Gudelj je kolabirao na jednom meču španske Segunde i to mu je promijenilo pogled na život i karijeru.

Izvor: Twitter/GolAGol

Španija i Srbija su zanijemjele kada je 25. marta 2023. godine Dragiša Gudelj na meču Kordobe i Rasing de Ferola kolabirao u 11. minutu. Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije je prvo nepomično stajao na terenu neko vrijeme, a utvrđeno je da je bio klinički mrtav neko vrijeme i da je doživeo srčani udar.

Na kraju je ipak srećom i uz brzu i fantastičnu reakciju ljekara uspjeo da se oporavi, a sada je gostujući u jednoj emisiji u Španiji govorio o svom iskustvu i uspomenama na ovaj traumatičan događaj.

"Vidite samo crno, crno i osjećate kako vam se oči sklapaju. Otac je bio uz mene, ne mogu ni da zamislim kako se osjećao dok je gledao kako mu sin umire na terenu. Cio svijet stane kada vam kažu da vam je srce stalo na tri i po minuta. U tim trenucima nisam bio svjestan šta se događa. Meni se činilo kao da je trajalo sekund. Željeo sam da nastavim da igram, nisam htjeo da ostavim ekipu na cjedilu", ispričao je Dragiša Gudelj. 

Sin nekadašnjeg poznatog fudbalera Nebojše Gudelja i brat iskusnog veziste Nemanje Gudelja priznao je da posle svega ipak nije bilo lako da se vrati na teren. 

"Nije lako da se vratite na mjesto gdje ste gotovo umrli. Bilo mi je jasno posle svega da ako mentalno ne prevaziđem sve što mi se dogodilo, nikada neću moći da se igrački vratim na dotadašnji nivo, niti da napredujem. Mentalni dio je bio ključni, jer tu vlada strah. Nekoliko prvih mjeseci mi je bilo stvarno teško, promijenili su me kao osobu. Morao sam potpuno da promijenim čip u glavi", otkrio je Gudelj.

 Dragiša Gudelj je rođen u Bredi gde je u vrijeme njegovog rođenja igrao Nebojša Gudelj, inače bivši fudbaler Leotara, partizana, Logronjesa, Leganjesa i Sparte iz Roterdama. Dragiša je poput oca zaigrao kao lijevi bek, a posle omladinskih pogona Brede i Ajaksa igrao je za Volen u Švajcarskoj, B timove Vitorije Gimaraeš i Kadiza i od 2022. za Kordobu.