Fudbal

CRNA GORA SANJA POBJEDU U MAĐARSKOJ I SENZACIJU BUGARA!

Autor Balša Janković

Crna Gora odigraće poslednji meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Budimpešti sa Mađarskom. Meč počinje u 15h.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Sekunde su dijelile našu selekciju da ovo bude najveća utakmica u istoriji crnogorske reprezentacije u kvalifikacionim ciklusima za velika takmičenja.

Da nesrećni Bugarin Petkov nije u sedmom minutu sudijskog dodatka glavom usmjerio loptu u svoj gol, da je bio barem malo “neprecizniji”, Crna Gora bi danas u Budimpešti jurila pobjedu za plasman na Evropsko prvenstvo. Uz svu predigru i euforiju i najave - navijačke, medijske, kakve utakmica takvog uloga podrazumijeva

Malo ko vjeruje, malo ko se nada, a među njima nisu najbolji crnogorski fudbaleri Stevan Jovetić i Stefan Savić, koji su puno toga prošli u karijeri.

,,Dok god postoji šansa treba se nadati i vjerovati, jer fudbal je čudna igra i sve je moguće. Pokušaćemo da u lijepom ambijentu, u pravoj fudbalskoj atmosferi, odigramo dobru utakmicu i ostvarimo pobjedu. Naravno, osluškivaćemo rezultat sa drugog meča, iako znamo da će biti dosta teško'' - rekao je Savić na pres konferenciji u unutrašnjosti veličanstvene arene “Ferenc Puškaš” u Budimpešti.

Defanzivac madridskog Atletika vraća se u tim nakon što je zbog suspenzije propustio meč sa Litvanijom.

,,Šteta što je Bugarska primila taj gol, imali bismo veliku šansu i u posljednjem meču bi sve zavisilo od nas. Nije prošlo, idemo dalje, pozitivno je to što je ekipa i pored toga izašla na teren na pravi način protiv Litvanije i odigrala jednu od boljih utakmica u posljednje vrijeme'' - dodao je Savić.

Kada se stavi na papir, gotovo nemoguć scenario za "Hrabre sokolove", ali i veća fudbalska čuda su znala da se dese.

U našem timu ponovo nema Adama Marušića, koji nije uspio da zaliječi povredu, ali se u sastav vraća Stefan Savić.

Poznat je i sastav Crne Gore za duel u Budimpešti - Mijatović - Vujačić, Savić, Rubežić - Vukčević, Camaj, Kuč, Janković, Vešović - Jovetić i Osmajić.