Otišao!

BARAK BAHAR NAPUSTIO SRBIJU! Igračima Zvezde dao slobodno, zbog porodice otputovao u Izrael!

Autor Dušan Ninković

Trener Crvene zvezde Barak Bahar iskoristiće deo pauze u novembru da poseti rodnu zemlju i porodicu koju nije video mesecima.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Izraelski stručnjak Barak Bahar neće biti u Srbiji na početku reprezentativne pauze u novembru - svojim fudbalerima dao je nekoliko slobodnih dana, a zatim spakovao kofere i napustio Beograd. On će deo odmora provesti u Izraelu, koji će posetiti prvi put od početka rata na Bliskom istoku, kako bi se video sa suprugom i decom.

Po informacijama koje je preneo "Sportklub" Bahar je fudbalerima saopštio da do petka neće biti treninga, što verovatno znači da se u Srbiju vraća tek krajem nedelje koja bi mogla da bude ključna u pripremi izuzetno važnih mečeva. Odmah posle reprezentativne pauze Crvenu zvezdu čekaju mečevi protiv Vojvodine i Jang bojsa na kojima ne sme da kiksne, a do kraja jeseni tu je i gostovanje Partizanu, najvećem rivalu i aktuelnom lideru Superlige sa šest bodova prednosti.

Nema sumnjeda će Barak Bahar lakše i bolje razmišljati o tim utakmicama nakon što se uveri da mu je porodica dobro. On je nekoliko puta pričao o supruzi i deci koje nije video od početka rata koji vode Izrael i Palestina, a tokom obraćanja u Lajpcigu istakao je i da njegova porodica nekoliko puta dnevno mora da odlazi u skloništa zbog napada jedinica Hamasa.

Tokom prethodnog perioda Barak Bahar i njegovi saradnici su gestovima i objavama na društvenim mrežama slali poruke narodu u Izraelu, dok je golman Omri Glazer govorio o žrtvama i vojnicima koje poznaje. Sada će Bahar, barem na nekoliko dana, imati priliku da na licu mesta priča sa svojim narodom koji tokom poslednjih mesec dana živi u konstantnom strahu od ratnih dejstava - isto kao i druga, palestinska strana u Gazi.

BONUS VIDEO: