Fudbal

NA ,,MARAKANI'' VEČERAS ĆE SE PISATI ISTORIJA! BOKA ILI FLUMINENSE

Autor Balša Janković

Finale Kopa Libertadores, večeras od 21 sat: Velikan iz Argentine želi sedmu titulu tako bi se na vječnoj listi izjednačio sa Independijenteom, klub iz Rio de Žaneira cilja prvu krunu

Izvor: YouTube/screenshot/Greek videos

Sve je spremno za veliko finale Kupa Libertadores - Boka juniors protiv Fluminensea na legendarnoj „Marakani” u Rio de Žaneiru - večeras od 21 sat po našem vremenu.

Bilo da slavi Fluminense (koji igra domaće utakmice baš na „Marakani”) ili Boka, hram fudbala u Riju biće svjedok istorije.

Velikan iz Argentine bi u slučaju trijumfa sedmi put postao šampion Južne Amerike i tako bi se na vrhu vječne liste izjednačio sa rivalom iz Argentine Independijenteom, dok bi Fluminense prvi put bio krunisan kao vladar kontinenta.

Finale će obilježiti veterani koji su do skoro imali bitne uloge u Evropi, poput Edinsona Kavanija i Serhija Romera u Boki ili legendarnog Marsela u Fluminenseu.

"Želimo da Boki donesemo sedmu titulu - to je ono što svi ovdje sanjaju tako dugo", rekao je Romero u intervjuu za KONMEBOL.

"Vjerujem da će stvari ići putem koji želimo i da ćemo pobijediti", dodao je iskusni golman, junak svih revanša u nokaut fazi, jer je Boka prolazila na penale.

Marselo: Ne mislim o ličnim titulama, uživam u ovom trenutku

Marselo je sa Real Madridom 5 puta bio šampion Evrope, a ukoliko pobijede večeras postaće ukupno 15. fudbaler u istoriji koji će u svom vlasništvu imati pehare pobjednika Lige šampiona i Kupa Libertadores.

"Ne smatram sebe renomiranim igračem koji ima mnogo titula. Uvijek razmišljam o sadašnjosti, a sada uživam u jednom od najboljih trenutaka u životu - igrajući finale sa Fluminenseom", poručio je legendarni lijevi bek.

Fluminense je jednom bio blizu da postane šampion kontinenta, ali je u finalu Kupa Libertadores 2008. bolji bio ekvadorski LDU Kito (2:1).

Postojala je mogućnost da se finale odigra bez publike, ali nakon sastanka KONMEBOL-a i predstavnika dva kluba ona brzo otpala.

Očekuje se da će danas na ulicama Rio de Žaneira biti oko 100 hiljada navijača Boke, a kapacitet "Marakane" je za 22 hiljada manji od te brojke.