ZNA GA

AKO JE ISTINA TO ZA PARTIZAN... Aco Petrović gledao derbi, pa ČUO VIJESTI: Potvrđujem, paklen igrač!

Autor Milutin Vujičić

Aco Petrović komentarisao je potencijalno pojačanje Partizana.

Izvor: MN Press/YouTube/FIBA - The Basketball Channel/Printscreen

Partizan je prethodne večeri savladao Crvenu zvezdu Meridianbet u derbiju 5. kola ABA lige (98:87), a uoči susreta u Areni navijači crno-bijelih dobili su još lijepih vijesti. Čini se da će pojačanje Partizana u reketu, koje se toliko dugo očekuje, biti brazilski reprezentativac Bruno Kaboklo.

O njemu se spekuliše već nedeljama, čak su iz njegovog kluba Venecije "dizali glas" kada se pojavila informacija da će u Partizan, međutim izgleda da su crno-bijeli pronašli prostor za manevar i snažni Brazilac će uskoro postati njihov član. To bi svakako trebalo da bude važno rješenje za Željka Obradovića koji je želio još jednog igrača u reketu, a nekadašnjeg košarkaša i selektora Hrvatske Aleksandra Petrovića raduju ovakve vijesti.

Petrović je meč u Areni pratio uživo, u društvu Ivana Perišića i Bastijana Švajnštajgera, a vjerovatno već tokom utakmice mu je neko "šapnuo" da se sprema transfer košarkaša koga vrlo dobro poznaje. Aco Petrović je nekadašnji selektor Brazila i nastavio je da prati njihove igrače po odlasku sa funkcije, tako da je hvalio i Jaga koga je Zvezda dovela, ali i Kabokla.

"Ukoliko je tačna informacija da je Partizan dogovorio Bruna Kabokla, potvrđujem da je reč o paklenom igrači koji može da igra na obije unutrašnje pozicije", naglasio je Petrović i tako obradovao Grobare.

Kaboklo je rođen u septembru 1995, godine, visok je 208 centimetara i nakon što ga je Paritzan ranije ovog ljeta odbio, sada bi ipak mogao da pojača crno-bijele. On je imao i epizodu u NBA ligi, u kojoj je 2014. biran kao 20. "pik" na draftu, a potom je bio član Toronta, Sakramento Kingsa, Memfisa, Hjustona... U toku 2021. prvi put je došao u Evropu i potpisao za Limož, nakon toga je prešao u Sao Paoulo, igrao je i u Meksiku, a u Evropu se vratio 2023. u Ulmu.

BONUS VIDEO: