Fudbal

ČESTITALI HRVATIMA - ĆIRILICOM! Bruka navijača Benfike, pogledajte ovaj transparent! (FOTO)

Autor Nikola Lalović

Kada sledeći put svrate u Split navijači Benfike bi mogli da porade na razlikovanju ćirilice i latinice.

Izvor: Nuno Branco / Zuma Press / Profimedia

Nije se proslavila Benfika na terenu pošto je u prethodnom kolu portugalske lige odigrala nerešeno sa Kasa Piom 1:1 na svom terenu, a ni na tribinama. Željeli su "No nejm bojsi" kako se zovu najvatreniji navijači Benfike da čestitaju rođendan "Torcidi" iz Splita, ali im nije baš uspjelo...

Navijači Hajduka iz Splita i Benfike gaje bratske odnose već godinama, a na 73. rođendan navijačke grupe "bilih" na tribini Benfike pojavio se transparent koji je trebalo da Hrvatima čestita rođendan. Na njemu se ipak potkrala ćirilica! Umjesto da na transparentu piše "Sretan rođendan", umesto dva latinična N pojavila su se dva ćirilična И!

Nije navijačima Benfike izgleda ne ide od ruke razlikovanje ćirilice i latinice, poledajte kako je njihov transparent povodom 73. rođendana "Torcide" izgledao: 

 Benfika je ovim remijem ostala na vrhu tabele sa 22 boda posle devet kola, ali Sporting sa mečom manje ima jednak broj bodova. Vitorija Gimaraeš i Porto su na 19 poena i oni takođe sada mogu da sustignu tim iz Lisabona. 

BONUS VIDEO: