STARTNIH 11

OVO JE SASTAV SRBIJE ZA CRNU GORU! Piksi opet MIJENJA formaciju!

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte u kom sastavu bi Srbija trebalo da igra protiv Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (utorak, 20.45).

Izvor: MN Press

Srbija ne može da bude prezadovoljna zbog dva poraza od Mađarske u mjesec dana, kada ipak nije djelovala dovoljno dobro, posebno u odbrani.

Na konferenciji za medije Dragan Stojković djelovao je samouvjereno i poručio je da fudbaleri dobro znaju da je pred njima "meč istine", ali istovremeno je izrazio i bojazan zbog povreda. Nije direktno poručio o kome se radi, pošto je plan da ovoga puta sačuva informacije, ali je sve izvjesnije da će ponovo biti bez Miloša Veljkovića.

Sudeći po onome što smo videli u Budimpešti, Srbija će se vratiti u formaciju 3-4-2-1, pošto se ona sa četvoricom u poslednjoj liniji nije pokazala u prvom poluvremenu meča sa Mađarskom. Već na pauzi, Stojković je odlučio da napravi taktičke promjene koje su dale rezultat u kvalitetu igre našeg tima. A, kakve bi personalne promjene mogli da vidimo?

Iako je primio šest golova iz svega 12 udaraca u okvir gola, Vanja Milinković-Savić "ne mrda" sa gola Srbije. Uz njega bi u zadnjoj liniji trebalo da budu Strahinja Pavlović, Nemanja Gudelj i Nikola Milenković, baš kao što je bio slučaj i u Podgorici prije sedam mjeseci. Postoji bojazan od toga kako će se Gudelj snaći u skoku protiv Krstovića, kao i da li Milenković može da povrati formu koja ga već godinu dana ne prati u dresu Srbije.

Po bokovima očekuje se da desno vidimo Andriju Živkovića, dok bi lijevo mogao da bude Filip Kostić. U sredini terena siguran je Saša Lukić, a iako je Ivan Ilić oduševio na prethodnom meču u Crnoj Gori, čini se da će mu sada partner biti Sergej Milinković-Savić jer Srbija mora odmah ofanzivno da krene.

Iza napadača - što će biti Aleksandar Mitrović - sigurno ćemo videti kapitena Dušana Tadića, koga je selektor odmarao, dok bi kraj njega mogao da bude Mijat Gaćinović, da bi sa Kostićem pravio višak i brzinom opteretio desnu stranu odbrane naše reprezentacije.

Dakle, da rezimiramo, ovo je najvjerovatniji sastav Srbije za Crnu Goru: V. Milinković-Savić - Milenković, Gudelj, Pavlović - Živković, S. Milinković-Savić, Lukić, Kostić - Gaćinović, Tadić - Mitrović.