Fudbal

HAPŠENJE HULIGANA U OSIJEKU I VUKOVARU! Isplivao snimak transparenta koji bi Hrvatsku mogao puno da košta! (VIDEO)

Autor Marina Periškić

U toku je hapšenje navijača koji su učestvovali u incidentu uoči utakmice hrvatske reprezentacije sa Turskom u Osijeku.

Izvor: Tiktok/dnevnikhr/Screenshot

U nedelju ujutru u Hrvatskoj je sprovedena akcija hapšenja huligana koji su u osiječkoj "Opus Areni" napravili incident koji bi mogao skupo da košta hrvatsku selekciju. Povod za hapšenje dogodio se u četvrtak, uoči utakmice za kvalifikacije na Evropsko prvenstvo kada je tim Zlatka Dalića dočekao tursku reprezentaciju na novom stadionu NK Osijeka, koji je završen pobjedom gostiju 0:1.

Isplivao je snimak kako jedan od huligana prilazi stadionu sa transparentom gdje je nacrtano slovo "U", mirno kači transparent na ogradu, nakon čega to slika i vraća se istim putem kojim je došao. Sve se desilo nekoliko dana pred utakmicu. Istraga još traje, policija detaljno istražuje ovaj slučaj, a do sada je deset privedenih lica iz Osijeka i Vukovara.

Još jedan incident desio se na samoj utakmici kada je nekolicina navijača pevala ustaške pesme, zbog čega bi "vatreni" mogli da budu kažnjeni, a ukoliko ova kazna stupi na snagu, prijete im prazne tribine na Maksimiru na utakmici protiv Jermenije uoči kvalifikacija za EURO 2024.

"Njihova namjera je najgora moguća. Nema se šta na javnom mjestu, pogotovo na utakmici Hrvatske, pjevati ustaške pjesme. Zar nema reprezentacija dovoljno lijepih pjesama? Mi u 2023. ponavljamo i dalje takvu priču… To rade ljudi koji žele zlo reprezentaciji. Naravno da će policija istražiti ko je to radio", rekao je u subotu hrvatski premijer Andrej Plenković o dešavanjima na utakmici.