Promena!

KADA ĆE IGRATI PARTIZAN I ZVEZDA? Ovaj termin NIKO nije očekivao - dugo ćemo čekati DERBI!

Autor Dušan Ninković

Fudbaleri Partizana i Zvezde neće na teren početkom već krajem decembra!

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić/screenshot

Zbog Dana žalosti koji je u Srbiji proglašen za 27. septembar odloženo je kompletno deveto kolo Superlige Srbije. Verovalo se tada da će svi mečevi, pa i "večiti derbi" Partizana i Crvene zvezde, biti odigrani 6. decembra, u terminu koji je ranije predviđen za okršaje u okviru Kupa Srbije. Izgleda da to neće biti slučaj...

Kako prenosi "Sportski žurnal", novi termin najvažnije utakmice srpskog fudbala biće 20. decembra, što znači da će to biti pretposlednja utakmica u godini za oba tima. Predviđeno je da se jesenji deo prvenstva završi 24. decembra, što je izuzetno kasno imajući u vidu iskustva iz prethodnih sezona kada se nije igralo ovako dugo.

Ujedno, ovakav razvoj situacije znači da termin na početku decembra ostaje slobodan, pa bi u njemu mogla da se odigra druga runda Kupa Srbije, ukoliko ne bude nekih novih nepredviđenih okolnosti. To bi značilo da srpski klubovi imaju daleko manje obaveza u prolećnom delu sezone, kada će se pored trofeja u Kupu Srbije boriti za šampionsku titulu, izlazak u Evropu i opstanak u elitnom rangu.

Podsećamo da je "večiit derbi" već izazvao mnogo kontroverzi, iako nije odigran kada je predviđeno - Crvena zvezda nije želela na teren jer je delegiran Srđan Jovanović, na šta se nadovezala Sudijska komisija. U međuvremenu je smenjen Dejan Filipović i postavljen Dejan Santrač, a delegiranje više ne važi već će ponovo biti biran arbitar kada se meč približi. Sa druge strane, navijači Partizana nisu planirali da gledaju meč u Humskoj jer i dalje bojkotuju domaće utakmice crno-belih.

BONUS VIDEO: